6

6 FEITEN OVER KOMKOMMER DIE JOUW LEVEN VERANDEREN

Groen, lang en wonderbaarlijk; niets mooier dan de waarachtige komkommer. Vandaag vieren we de dag van de komkommer en wij dachten; laten we hier even bij stilstaan. Deze 6 feiten over komkommer kunnen altijd handig zijn  op een feestje, of tijdens discussies over wat komkommers nu wel of niet zijn. Iets dat trouwens verrassend vaak gebeurt. Komkommers verdelen het land. 

Redder in ademnood!

Zit je net een in knoflooksausgebaden broodje shoarma naar binnen te schuiven, komt die Tindermatch binnen. Die ene die eindelijk geen totale idioot bleek te zijn. Ook als je niet eens een minuut hebt om een beetje appetijtelijk ten tonele te verschijnen, is komkommer je redder in nood. Grijp dat plakje wonderlijk groen van het treurige slaatje naast je shoarma en druk het plakje komkommer 30 seconden tegen je gehemelte. De phytochemicaliën in de komkommer doden namelijk de bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Héééééé!

5 x recepten voor een heerlijk & gezond ontbijt!

Schoonmaken met Mr. Cucumber

Mr. Muscle blijft voortaan in de kast. Laat die spiegel glimmen met die “goude” oude Mr. Cucumber. Wrijf met een schijfje komkommer over een beslagen spiegel en je spiegelbeeld schittert je direct in al zijn glorie tegemoet.

feitjes over komkommerBron: Verse Oogst | Feiten over komkommer

C. Ucumber  – je schoonheidsspecialiste

Leg plakjes komkommer op je vermoeide, opgezwollen ogen of wallen om ze wat te verkoelen en op te frissen. De vitamines, mineralen en het cafeïnezuur in dit groentje verminderen zwelling. Ook een verbrande huid wordt heel blij van wat plakjes van onze geliefde komkommer.

Anti-kattenmiddel

Net zoals alle andere internetsterren, heeft ook de kat zijn haters. Wat? Ja, echt waar. Dog people be like… Gaan bij jou ook de haren overeind staan? Komkommers zijn de beste beveiliger. Google ‘cats scared of cucumbers’ voor het bewijs.

Deze 5 culinaire films moet iedere foodie gezien hebben!

Hangover cure

Naast een anti-kattenmiddel dient de komkommer ook als een anti-katermiddel. Eet voortaan wat komkommer voordat je gaat slapen (en nee je hoeft niet tien hele komkommers naar binnen te werken). Ze bevatten namelijk genoeg suiker, B vitaminen en elektrolyten om de essentiele voedingstoffen die je lichaam kwijt is geraakt aan te vullen. Uitkomst: geen kater en geen hoofdpijn! Geen enkele reden om te minderen met die Hendrick’s of Jackie!!

komkommerdag. Feitjes over komkommerFeitjes over komkommer

Overleven op komkommer

Ja, ze bestaan misschien voor zo’n 80% uit water, de overige procenten komen met de nodige vitamines. Goede reden om wat komkommers naar binnen te werken. Onverlaten halen het in hun hoofd om komkommer in salade met ijsbergsla te gooien of mieteren ze in komkommerwater. Slimme mensen gaan voor een G&T. Met Hendrick Gin uiteraard 🙂

Hoe ga jij deze feiten over komkommer de volgende keer inzetten? Happy world cucumber day!