M

MEET MISS MONEYPENNY AMSTERDAM: EEN STREETFOOD- & COCKTAILSPOT

Amsterdam Cocktail Week Tips

Geen bla bla of poespas. In onze culinaire bucketlist vertel ik je als echte Girl Who Eats met een creatief randje enkel wat je wilt weten. Welke sfeer kun je verwachten? Hoe gaat het personeel te werk? Wat staat er op de drank- & dinerkaart en ook belangrijk: hoe zal de rekening eruitzien? Ik presenteer: Miss Moneypenny.

Zondag 28 januari om 17:00. Na een indrukwekkende groei is het jongste, goed uitziende zusje van Venster 33 en Taproom, of-fi-cieel geboren. Haar naam is Miss Moneypenny. En oh, wat is ze mooi. Girls Who Magazine bracht een baby bezoekje, nam een kijkje, een hapje en een slokje en kwam er al gauw achter. Bij Miss Moneypenny Amsterdam moet je zijn voor een goede sfeer, een kwalitatief drankje en goede happen. Lees hieronder waarom!

De sfeer

Zoals hierboven kort benoemd is de sfeer van Miss Moneypenny Amsterdam ongedwongen. Ze is chill, tranquillo, gezellig, comfortabel, sfeervol en een tikkeltje eigenwijs. Ga dus ingezakt op je stoel zitten, word een beetje tipsy en verhef je stem geleidelijk. Het kan allemaal bij deze girl, kwaad zal ze nooit worden. De ongedwongen sfeer wordt bevorderd door het hoogstaand interieur, dat in combinatie met flink wat groen en houttinten een warme sfeer creëert.

Het personeel

De relaxte vibe onder haar vrienden (a.k.a collega’s), draagt ook bij aan de comfortabele sfeer van het zusje. Ze laten je vrij. Wil je bestellen, here I am. Nog even wachten? Neem je tijd, ‘ik ga nergens naartoe’. Miss Moneypenny nodigt je uit om lang te tafelen en te ouwehoeren met het personeel indien gewenst. De bediening weet wat ze aan het doen zijn, en dat is altijd erg fijn. Wil je meer weten over de cocktails, weten wat kimchi is of welke wijn lekker bij de kazen smaakt? They will know.  

Miss Moneypenny Amsterdam


Eten & Drinken

Of kan ik beter zeggen: streetfood & cocktails? Want zo wordt het allesomvattend beschreven door ondernemers Cas Jansen en Menno van Dorp, Elja Rengers en Bas Janzen. Als een ‘eigentijdse cocktailbar waar je mooie streetfood gerechten kunt eten’. Dit betekent dat je op diverse manieren kunt genieten bij, of moet ik zeggen met, Miss Moneypenny. Je kunt een ‘gewoon’ een drankje met haar drinken aan de bar, of uitgebreid streettouren aan tafel. Drinken aan tafel of eten aan de bar mag overigens ook. Ik zei toch; ongedwongen sfeer.

Wel keek ik even vreemd op toen er een wasknijpertje met een rappersfoto aan mijn cocktailglas hing. Aha, Big Shaq. Degene die niet onder een steen leven en de hype hebben gevolgd, kunnen de grap achter de cocktail Man’s not hot’ – ongetwijfeld waarderen. Bij mij viel het kwartje met een parachuutje. Eerlijk gezegd is ie nog steeds onderweg. Maar dat ligt absoluut aan mij.

DIT ZIJN DE CULINAIRE VALENTIJNSTIPS VAN GIRLS WHO 

De drankjes hebben een romantische relatie met het eten. Streetfood, dat over het algemeen gezien wordt als ‘makkelijk’ eten, krijgt een goede bereiding in de keuken van Miss Moneypenny. De kleine gerechtjes sluiten mooi aan op het gezellige shared dining concept dat we steeds vaker zien. Ik was er altijd al fan van. Eten delen is de normaalste zaak van mijn wereld. Niet 50/50 zoals we meeste dat doen. Ik kaap sowieso 60%. Favoriet gerecht van de avond was de vegan poké bowl, met gemarineerde tofu, wakame en geglaceerde ananas. Heerlijk! 

De rekening

De shared streetfood gerechtjes liggen tussen de €9 en €15. Niet goedkoop (gelokaliseerd op het Spui, duh), maar ook zeker niet te duur. Met z’n tweeën gok ik dat je ongeveer zes gerechtjes besteld. Nou, reken maar uit. Voor een cocktail zit je gemiddeld rond de €11. Deze worden dan wel écht met heel veel liefde gemaakt, en dat proef je ook zeker terug. De wijnprijzen zijn normaal en kraanwater krijg je van het huis. Klinkt cliché maar eigenlijk kun je het dus zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Chill toch?

Miss Moneypenny Amsterdam is uitstekend gezelschap voor de internationale toerist, de young urban Amsterdammers en zakelijke figuren. Miss Moneypenny heeft, net als haar karakter, een hoogwaardige uitstraling. Dit in combinatie met de ongedwongen sfeer maakt de horecadame top voor vele gelegenheden.

Serieus, met een sexy knipoog.

Ga jij dit restaurant binnenkort afvinken van jouw culinaire bucketlist? Ik ben altijd erg benieuwd naar jouw ervaring! Laat me weten wat je ervan vond, en of je je kon vinden in onze diner ervaring. Laat een berichtje achter op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar kiki@girlswhomagazine.nl!

CategoriesFijne Foodspots