kaartjes versturen voor kerst - online kerstkaarten versturen - kaartje2go - half christmas - digitaal kaart versturen
M

MERRY HALF CHRISTMAS! 7 x WAAROM WE VAN KERSTMIS HOUDEN EN HOE WE HET NU ALVAST KUNNEN VIEREN

Huh? Een artikel over Kerstmis op Girls Who Magazine, nu al? We horen het jullie bijna digitaal denken, maar nee, wij zijn niet in de war. Het is namelijk Half Christmas! In Amerika al een gewaardeerd fenomeen, maar in Nederland nog wat minder. Zonde, vinden wij. Daarom willen we jullie alvast warm maken voor onze favoriete feestdag. Want jullie kunnen toch ook niet wachten tot het Kerstmis is, toch?

Nou, nog even over deze speciale feestdag. Half Christmas vindt plaats op 25 juni en markeert het punt in het jaar waar we halverwege het jaar zijn richting 25 december. Een ideale kans voor de échte kerstfanaten om een extra keer kerst te vieren! Hoe je dat kan doen? Dat vertellen we je in dit artikel!

Lichtjes in de (kerst)boom

De dagen worden in december nou eenmaal korter en donkerder en dit zorgt ervoor dat we ineens massaal verlangen naar de kerstperiode. Iedere etalage is feestelijk versierd met duizenden glimmende lichtjes en in elk huis staat een kerstboom te schitteren. Logisch, want er is weinig gezelliger dan een versierde kerstboom in de woonkamer.

Maar wacht, als wij Nederlanders hier zo van houden, waarom moeten we dan per se wachten tot december? Onzin. Pak die wirwar aan lichtjes uit de stoffige kelder en kleed je huiskamerplanten ermee aan. Als je gasten hier raar van opkijken heb je een heel goede reden. Het is namelijk Half Christmas!

Het idee van glühwein en chocomel (maar dan anders)

Het ís dat deze drankjes ‘nou eenmaal’ bij Kerstmis horen, maar wij kunnen minstens 143 andere feestelijke drankjes opnoemen die een stuk lekkerder zijn dan bovengenoemde. Oftewel, je hoeft niet te wachten met proosten op kerst tot het 25 december is. Bestel een Irish Coffee of een champagne cocktail en de Half Christmas Party kan beginnen!

merry half christmas - kaartjes2go - kerstmis vieren - christmas

Kerstkaarten krijgen.. en geven!

Tegenwoordig wordt vrijwel alles via de app besproken, maar hoe leuk is het om een persoonlijke boodschap via de post te laten bezorgen? Daarnaast valt het nostalgische gevoel dat opgewekt wordt met het sturen (en geven) van kerstkaarten moeilijk te overtreffen. Waarom zouden we dus nog 183 dagen wachten op deze heerlijke nostalgie? En hoe grappig is het om je vrienden en familie te verwarren met een kerstkaart op de mat in juni? Wij zeggen, bestel alvast wat kerstkaarten en stuur ze op naar je geliefden.

Te veel moeite, maar wil je Half Christmas wel vieren? Maak dan bijvoorbeeld een zonnige foto op je vakantiebestemming om deze in december via Kaartje2go te versturen! Of pak gewoon je ontvangen kerstkaarten van afgelopen december erbij en lees ze nog eens na. Wedden dat je er een blij gevoel van krijgt?

Opgedoft in nieuwe outfits

Een andere reden om zo van kerst te houden is vanwege het feit dat we schaamteloos onze portemonnee kunnen plunderen. Voor dure cadeaus onder de boom, maar ook voor nieuwe outfits op zowel kerstavond, eerste én tweede kerstdag. En dan hebben we het niet eens gehad over die kappersbeurt, kerstige make-up items en glitternagels. Iedereen ziet er prachtig en opgedoft uit tijdens de feestdagen.

Ons idee voor Half Christmas: trek je favoriete kerstpakkie van afgelopen december aan, lak je nagels, steek je haar op en reserveer in een leuk restaurantje. Bang voor scheve ogen? Houd dan gewoon een kerstfilmmarathon op de bank!

Die kerstfilmmarathon…

Dat is sowieso geen slecht idee om alvast warm te worden voor Kerstmis 2.0. Vergeet de kamerplantlichtjes en de Irish Coffee er niet bij te halen!

De gezelligheid

Ja, bij kerst hoort (hopelijk) heel veel gezelligheid. Eten, drinken en kletsen met familie en vrienden. Maar eerlijk is eerlijk, wie tot Kerstmis wacht om gezelligheid in huis te halen is hier misschien niet aan het juiste adres. Girls Who Eat & Drink, wij gaan hier toch niet nog een half jaar op wachten?

All I want for Christmaaaaaass…

Bij kerst hoort natuurlijk het grijsdraaien van kerstmuziek. We kennen de hits allemaal en krijgen er een vrolijk gevoel bij. Maar die kerstnummers lieve mensen, die worden niet pas op 27 december van Spotify of Youtube gehaald. Nee hoor, dat vrolijke kerstgevoel kun je het hele jaar opwekken door gezellige kerstnummers op te zetten. Muzikale voorpret, zullen we het maar noemen!

Girls Who, jullie hoeven niet nog 183 dagen te wachten op het ultieme kerstgevoel door het versturen van kerstkaarten, het kijken van kerstfilms en het branden van kerstlichtjes. Wij kunnen stiekem niet wachten tot het daadwerkelijk zo ver is en juist daarom vieren we Half Christmas. Doen jullie mee?

 

 

 

CategoriesWeekend tips