F

FRENCH TOAST ALL DAY BIJ LIBERTINE COMPTOIR DE CUISINE

Libertine Comptoir de Cuisine. Casper Reinders. Horecaconcept. Lunchen in Amsterdam.

French toast als ontbijt, French toast voor de lunch en French toast voor het slapengaan; bij Libertine Comptoir de Cuisine van Casper Reinders, Steven Pooters en Angelos Charisteas aan de Berenstraat kunnen ze er geen genoeg van krijgen. En wij sinds ons bezoekje ook niet meer…

Casper Reinders heeft weer raak geschoten, en wederom met een heel fijn concept. Libertine Comptoir de Cuisine is een plek waar gasten de hele dag terecht kunnen. Is het niet voor ontbijt of lunch, dan is het wel voor een brunch, diner of borrel. Dat weer nét iets anders is dan bij zusje Libertine café café op de Wolvenstraat – waar de kaart vooral bestaat uit simpele Italiaanse gerechten. Libertine Comptoir de Cuisine Frans georiënteerd.

Toast Toast Toast!

En dat houdt in.. French Toast for life! Het gros van de kaart bestaat uit French Toast, in het Nederlands ook wel bekend als onze wentelteefjes. Een populair ontbijt in grote delen van Europa en Noord-Amerika, maar (nog) minder bekend in Nederland. Met dit concept weten ze de populariteit van dit zoete brood ongetwijfeld te verhogen, en daar zijn wij heel blij mee!

Libertine Comptoir de Cuisine. Casper Reinders. Horecaconcept. Lunchen in Amsterdam.

Want of je nou een zoetekauw bent of hartig eten prefereert, bij Libertine Comptoir de Cuisine maakt het niet uit. Voor de zoetekauwen onder ons zijn er verschillende soorten Sweet French Toast te bestellen. Zoals de Classic, een met seizoensfruit and cream, vanille mascarpone als toppings of Lemon Curd met munt. Lastig kiezen, dat is het dan weer wel.. Voor salty French Toasts ga je voor de lobster New England style, Steak Tartare of Philly Cheese Steak. Mócht je French Toast nou echt niet kunnen waarderen, dan zijn er ook salades of een soep te bestellen. Als een echte Fransman staat Stephan Rober aan het roer in de open keuken, net als bij Libertine Café Café.

Maak jij foto’s van je eten? Dan moet je dit weten!

Vintage Surf Collectibles

En nee, bij de prachtig schone open keuken blijft het niet bij Libertine Comptoir de Cuisine. Inspiratie voor deze stylisch locatie komt dit keer van de ‘vintage surf collectibles’ van Surfing Cowboys aan de Amerikaanse East Coast. De smalle zaak in de negen straatjes heeft een interieur dat men met ‘u’ zal aanspreken. Geen stijf gedekte tafels, wel donkere muren en veel lichtinval dankzij de glazen daken, Franse bistrostoeltjes, planten en veel marmer. Stuk voor stuk Instagredients voor een perfect kiekje op jouw feed. Zéker als the Frech Toast op tafel staat.

Monsieur et madame, schuif binnenkort een keer aan bij Libertine Comptoir de Cuisine. Is het niet voor je nieuwe Instagram foto, dan is het voor French Toast, een goede cappuccino en de vriendelijke bediening. Oh, en over reserveren hoef je je geen zorgen te maken, dat kan niet!

Bron omslagfoto: Libertine Comptoir de Cuisine
CategoriesFijne Foodspots