pop up terras kopstootbar
Z

ZOMERTIP: KOPSTOOTBAR OPENT POP-UP TERRAS AAN HET WATER

In het rijtje ‘wil je heen deze zomer’ hoort het gloednieuwe pop-up zomerterras van Kopstootbar. Op steenworp afstand van de bar aan de Marnixstraat vind je een heerlijk zonnig terras een het water, dat gedurende de hele zomer dagelijks vanaf 16:00 uur te bezoeken is.

De Kopstootbar heeft met hun pop-up terras aan het water een eigen Amsterdamse stadsoase gecreëerd waar de zon altijd schijnt en een gemoedelijke gezelligheid, de kopstootjes en borrelhappen centraal staan. 

Wist je dat..

De inmiddels o-zo-populaire Kopstootbar zelf ook ooit gestart is als pop-up concept, in 2016 op de Zeedijk. De bar vormt sindsdien, ook op de nieuwe locatie, de thuisbasis voor het eigen Amsterdamse jenevermerk JAJEM. Wat begon als slechts een droom, is nu uitgegroeid tot een volwaardige bar in hartje centrum, om de hoek van het Leidseplein.

Locatie pop-up terras 

Het enige dat er ontbreekt is een zonnig terras, maar gelukkig hebben ze daar met het pop-up terras een oplossing op bedacht. Het terras ligt vlak naast de entree van het Leidseplein, en tegenover het Leidsebosje.

Met aan de noordwestzijde de hotelingang van het iconische Hard Rock Hotel Amsterdam American en daarvoor de Hans Snoekfontein en op rechts de in 2018 vernieuwde Leidsebrug, de verbindende schakel tussen het centrum en het zuidwesten van de stad. 

pop up terras kopstootbar

16 x Terrassen aan het Amsterdamse water >

Bootpakketten

Aan beide kanten van de Leidsebrug en het terras bevinden zich meerdere steigers voor de Amsterdamse canal cruises. Zo werden de Kopstootbar bootpakketten het leven in geroepen. Een voortvloeisel uit de delivery, welke de Kopstootbar nog steeds draait. Het Kopstoot-feestje zo op de boot. To go vanuit de bar in de Marnixstraat of pick-up vanaf het aanlegpunt aan ‘t water terras. 

Borrelen en dineren

Het pop-up terras van Kopstootbar is de ideale plek om lekker te borrelen. In het weekend serveren ze ook lunch, maar onze aanrader is om samen met je gezelschap de Italiaanse borrelplanken of De Leidse Square pizza te delen. Met een shared cocktail pitcher ernaast kun je urenlang lekker vertoeven aan het water. 

Openingstijden

Ma – do 16:00 – 01:00 uur
vr 16:00 – 23:00 uur
za 12:00 – 23:00 uur
zon 12:00 – 23:00 uur 

Marnixstraat 429
Kopstootbar >

Omslagfoto door Delphine Chevalier
CategoriesFijne Foodspots