DRINK / Drankje doen

JENEVER IN DE HOOFDROL VAN DE VAULT BAR – WALDORF ASTORIA

vailt bar - waldorf astoria - hotelbar amsterdam - cocktails drinken amsterdam - hotelbarren amsterdam

Waldorf Astoria Amsterdam – je moet er een keer (of vaker) geweest zijn. En als je die kant op gaat, wip dan vooral langs de prachtige Vault Bar. Een bar die vanuit een gebouwde kluis omgevormd is tot een sfeervolle hotelbar met een intiem karakter.

De nog intacte kluisjes tarten de verbeelding, net als de cocktails op de kaart. Het cocktailmenu in de vorm van internationale bankbiljetten is een knipoog naar de oorspronkelijke functie en weerspiegelt de Hollandse handelsgeest.

Jenever in de hoofdrol

Dat doet Barchef Meric door de geschiedenis met originele jenevercocktails te herschrijven. Meric, de klassiek geschoolde Franse bartender van de Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam is een barchef met een eigen stijl en focus op kwaliteit en intensiteit van smaken.

Voor het nieuwe cocktailmenu ontwikkelde hij verrassende creaties met als basis de oer-Hollandse jenever. Hij dook de geschiedenis in en ging op reis, met in zijn rugzak een fles jenever, op zoek naar originele Europese smaakcombinaties die wat vertellen over de landen om ons heen.

45 x leuke dingen om te doen in Amsterdam >

Als Girls Who Drink zeker interessant om meer over die geschiedenis en smaakontwikkeling te weten te komen. Daarvoor ben je bij Vault Bar aan het juiste adres.

Waldorf Astoria Amsterdam
Herengracht 542-556
Amsterdam, 1017 CG
Netherlands

[instagram-feed]

 Gerelateerde artikelen