G

GLAMPING: ZO OVERLEEF JE DE WILDERNIS

Glamping: een chique manier van kamperen. Maar hoe pak je dit aan? Wij geven je een aantal tips voor een onvergetelijke glamping-trip!

Tip 1: De locatie

De locatie is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken wanneer je van je kampeertrip een glampingtrip wilt maken. Er zijn onwijs veel locaties door heel Europa waar je een glamorous camping kan vinden. Dus of je nou het liefst in de buurt blijft op een camping in Nederland of België, of veel liever ver weg zit op een camping in Griekenland of Portugal, is helemaal aan jou. Op de website, glampings.nl, bijvoorbeeld vind je allemaal verschillende luxe campings. Je kan zelfs kiezen uit verschillende thema’s, zoals een romantische camping of een camping in een bos.

Glamping

Tip 2: Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk

Comfort en kamperen zijn nou niet per se twee woorden die je snel aan elkaar zal koppelen. Slapen in een koude tent of juist een veel te hete tent op een lek luchtbedje, is namelijk allesbehalve comfy. Het is daarom helemaal aan jou om er wat van te maken. Heb je het snel koud s ‘avonds, neem een elektrische deken mee. Slaap jij het liefst met drie kussens, pak die ook in. Is het tijdens je vakantie superwarm, neem een kleine airco of ventilator mee. Vooruitdenken is key.

Tip 3: Alcohol

Niets gezelliger dan proosten onder de sterrenhemel. Vergeet dus vooral niet een par flesjes goede wijn in de pakken, of ingrediënten voor een gzellig cocktailavond.

Dit wist je nog niet over champagne!

Tip 4: DIY spa-dag

Weinig is zo ontspannen als lekker in bad gaan met wat geurkaarsjes in de buurt, een maskertje op en een relaxt muziekje op de achtergrond. Dus waarom doe je dit niet ook gewoon tijdens je Glamping vakantie? Kies vooral een glamping met een jacuzzi of een sauna. Als dit geen opties is, kan je natuurlijk ook gewoon een masker meenemen en lekker aan het zwembad chillen.

Tip 5: Glamorous food

Dat je je vakantie op een camping doorbrengt, betekent niet je alleen maar campingvoedsel naar binnen hoeft te werken. Skip dus de hotdogs en half rauwe hamburgers, maar ga juist voor een wat luxere maaltijd. Tuurlijk hoef je echt geen hoogstaand viergangendiner op tafel te zetten, maar een lekkere maaltijd is nooit verkeerd.

Deze 6 vegetarische gerechten zijn binnen 30 minuten klaar!

Glamping

10 x barbeque recepten >

Tip 6: Een checklist

Het laatste dat je wilt is op je vakantie aankomen en erachter komen dat je de helft van je spullen thuis bent vergeten. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid aan je glampingtrip begint. Dat voorkomt namelijk heel veel stress en drama. Schrijf ook lekker de extraatjes op je paklijstje, zoals die goede fles wijn, een goed boek en je gezichtsmaskertje.

Glamorous camping

Deze rode wijnen zijn heerlijk op warme dagen!

Tip 7: Spice it up

Dit is een perfect voorbeeld van ”alle kleine beetjes helpen”. Want let’s be honest. een tent is simpelweg niet hetzelfde als een mooie hotelkamer, maar je kan het wel gezelliger maken. Hang een lichtslinger op in je tent en brand overdag lekker een geurkaarsje. Een leuk kleedje voor in de tent kan ook al het verschil maken.

Have fun glamping girls!

PIN IT!

altijd al een op glamping willen verblijven? Zo overleef je de wildernis en sta op de mooiste glampings

 

CategoriesReistips