G

GIRLS WHO WEEKEND TIPS VAN 9, 10 EN 11 FEBRUARI

Dit zijn de Girls Who Weekend tips van 9, 10 en 11 februari. En óf er weer veel te doen is een Amsterdam. Een leuk nieuwe restaurant bezoeken, een bierproeverij op zaterdag en een Italiaanse aper-EAT-tive middag op zondag. Het kan dit weekend allemaal!

Hé levensgenieters! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn gedachten zitten al de hele week bij vrijdagmiddag, wanneer ik mijn eerste borrel ga nuttigen. Wat mij betreft kun je niet vroeg genoeg beginnen met het plannen van je weekend en daarom heb ik weer gezellige ‘Girls Who’ selected weekend tips voor jullie klaarliggen!

Grand Opening – vrijdag 9 februari van 18:30-22:00, Restaurant Roebling’s

De weekend tips van 9, 10 en 11 februari beginnen met deze nieuwkomer. We trappen het weekend af bij een gloednieuw restaurant in Amsterdam! Zij willen dit weekend graag aan jullie laten zien wat ze allemaal in huis hebben. En ik moet eerlijk zeggen, het klinkt nogal veelbelovend! Verschillende partners komen langs voor lekkernijen en happy tunes. Wijn wordt bijvoorbeeld geserveerd door Smaragd wijnen, Red Light Radio en Jiwa Jiwa verzorgt de muziek, Best Fish de oesters en Nice to meat presenteert de lekkerste vleessoorten.

Beertasting – 10 en 11 februari van 18:00-22:00, Poesiat & Kater

Aankomende zaterdag en zondag serveert Poesiat & Kater een speciaal biermenu, gemaakt ‘voor’ Brett bier. Het biertje is lichtgekleurd, fris en gefermenteerd met wilde gist. De citrus-achtige tonen van Amerikaanse hoppen zijn erg goed te combineren met gerechten. Daar wist chef Tommie wel raad mee. Hij heeft lichte en frisse gerechten uitgekozen die erg goed samengaan met het biertje. Denk aan ceviche, witvis met venkel en tot slot Tony Chocolonely met frambozen. Het menu kost €29,50 en een tafel kun je hier reserveren!

Hier moet je zijn voor een culinaire & romantisch Valentijnsavond!

Proef Butcher’s Tears – zaterdag 10 februari van 16:00-22:00, BAR JOOST

Elk evenement waar het woord ‘proef’ in voorkomt komt in mijn lijstje te staan. Nieuwe smaakbelevingen ervaren past wat mij betreft goed jullie interesses. Of dat nou het proeven van eten, wijnen, koffie of in dit geval bier is. We like it. Aanstaande zaterdag kun je bij Bar Joost in Oost biertjes proeven van Butcher’s Tears. Deze Amsterdamse, stoere brouwerij creëert onbestaande biersmaken door gebruik te maken van basisrecepten uit de vorige eeuw. Bar Joost & de brouwer neemt jullie mee in deze wereld. Ron Pattison is ook aanwezig. Die naam zegt jullie waarschijnlijk niets, maar hij heeft meer dan 10 boeken geschreven over bier, dus weet al jullie vragen te beantwoorden!

Meet Mississippi Bar Kitchen – zaterdag 10 februari van 16:00-03:00, Mississippi Amsterdam

Twee nieuwkomers in de Weekend Tips van 9, 10 en 11 februari. Altijd leuk! Ze zijn in november al stilletjes geopend, maar nu is het tijd om voor een ‘officiele’ kennismaking op een feestelijke manier. De Girls Who Eat (out) worden altijd erg nieuwsgierig van nieuwkomers en aanstaande zaterdag kunnen jullie Mississippi ontmoeten! Ze beginnen met een verwelkomende cocktail voor jullie allemaal en laten jullie kennismaken met de ‘Southern Comfort Cuisine’.

Wij geven een bijzondere fles Gin weg.
Lees hier hoe je kans maakt!

Het Amsterdamse Carnavalsspektakel – zaterdag 10 februari van 22:00-05:00, Wester Unie

Als oorspronkelijke Brabander hoort Carnaval er een beetje bij. Absoluut geen 5 days in a row, maar een gezellig verkleedpartijtje met biertjes is wel heel leuk. Goed nieuws voor de Amsterdammers die er hetzelfde over denken. Je hoeft namelijk niet per se twee uur in de trein te zitten om Carnaval te vieren. De heren van Happy Feelings organiseren een heus carnavalsspektakel in Amsterdam. Je komt alleen binnen als je verkleed bent, je gaat sowieso niet alleen naar huis en drie dagen later valt de confetti waarschijnlijk nog steeds uit je slip. Afijn, als je het doet moet je het goed doen! Koop hier je tickets!

Dansdag – zondag 22 februari van 12:00-17:00, De Hallen

Voor alle Girls Who Dance een te gek evenement in de Hallen aanstaande zondag. Je kunt hier kijken naar onder andere ballet, hip hop dans, tango en salsa. Dans je liever zelf? Dat kan ook, je kunt gratis meedoen aan verschillende proeflessen! Dat wordt een portie zwieren en zwaaien met elkaar. Daarnaast is er een dansmarkt met bijvoorbeeld danskleding.

Aper-EAT-ivo – zondag 22 februari van 13:00-18:00, Pikoteo

Ten eerste, complimenten voor deze geniale woordgrap. Dat ik die nooit eerder bedacht of gehoord! Maar girls, let op de volgende woorden. Italië, zondag, lunchen, lachen, dansen en praten over alles en niks. Even alles op z’n Italiaans, dat klinkt toch als een goede invulling van een koude zondag? Dus, voor een lang, gezellig, gezond, huiselijk en vreugdevol gebeuren moet je aanstaande zondag aanschuiven bij restaurant Pikoteo. Worst kaas scenario raak je overvol van Italiaanse aper-eat-ivo’s of een beetje tipsy van Italiaanse wijnen. Wat een luxeprobleem zou dat zijn!

Who Weekend Tips van 9, 10 en 11 februari | Pikoteo


Dit waren de Girls Who Weekend Tips van 9, 10 en 11 februari! Wat staat er bij jullie op de planning? 
Aan borrelhappen, drankjes en gezelligheid in ieder geval geen tekort dit weekend in Amsterdam. Ik ben benieuwd wat jullie gaan doen. Cheers!

 

CategoriesWeekend tips