G

GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 6, 7 EN 8 JULI

De favoriete zomermaand van het jaar  heeft haar intrede gedaan, wat inhoudt dat er weer meer evenementen plaatsvinden dan dat jij tijd hebt om ze te bezoeken. Om er toch voor te zorgen dat jij goed op de hoogte bent van wat er allemaal te doen is in Amsterdam en op de juiste plekken aanwezig bent, hebben wij weer de leukste tips onder elkaar gezet. Dit zijn onze culinaire Weekend Tips van 6, 7 en 8 juli! 

De favoriete zomermaand van het jaar  heeft haar intrede gedaan, wat inhoudt dat er weer meer evenementen plaatsvinden dan dat jij tijd hebt om ze te bezoeken. Om er toch voor te zorgen dat jij goed op de hoogte bent van wat er allemaal te doen is in Amsterdam en op de juiste plekken aanwezig bent, hebben wij weer de leukste tips onder elkaar gezet. Dit zijn onze culinaire Weekend Tips van 6, 7 en 8 juli! 

 Het Grote Sangriafeest – vrijdag 6 juli, de vergulden eenhoorn

Heerlijk op een terrasje aan de Spaanse kust, maar minstens net zo lekker in de Amsterdamse zon: Sangria! Tijdens de 3e editie van Het Grote Sangriafeest bij De Vergulde Eenhoorn kun je er op vrijdag li-ters drinken. Er staan barbecues voor de lege maag en er zijn groovy deuntjes om je sangriadans op uit te voeren. Wil je het iets rustiger aan doen? Speel een potje jus de boules in het zwoele zomerzonnetje! Van 16.00-23.30, gratis toegang.

Oyster Tasting – vrijdag 6 juli, Café Americain

Om de zomer te vieren organiseert Café Americain een speciale oester proeverij. Er zijn verschillende varianten per stuk te bestellen, zoals Creuses No3, Umami No3 en Zeeuwse platte. En om het plaatje helemaal compleet te maken worden hier tongstrelende champagnes bij geschonken. Mocht je nu niet kunnen kiezen, dan zijn er ook twee exclusieve menuutjes samengesteld.

Blooming Beach Party – vrijdag 6 juli, Blooming

Zon, zee en dansen met de voetjes in het zand tijdens het eerste strandfeest van Blooming dit seizoen. Want bij blooming beach in Bergen aan Zee belooft het een heerlijke vrijdagavond te worden. En de tropische welkomstcocktail brengt de zomerstemming er direct in. Bemachtig nu via deze link je kaartjes!

Frans Fruit – zaterdag 7 juli, ZUID

Vergeet Zuid-Frankrijk eventjes. Zaterdag reis je richting Zuid-Amsterdam voor verse, bourgondische gerechten. ’t Is Frans Fruit bij ZUID. Bestel grote schalen fruits de mer vol lekkers uit de zee op een zonnige zaterdag. Die verorber je natuurlijk het beste op het terras van ZUID, mits je even doorgeeft dat je komt, via 020 210 33 21.

Weekend Tips Amsterdam van 6, 7 en 8 juli

Bierfestivalletje – zaterdag 7 juli, Tapzuid

Aanstaande zaterdag wordt voor de 4e keer het leukste gratis bierfestival van Amsterdam georganiseerd. Dit keer staan kleine Mokumse brouwers in de spotlight. Gemoedelijk en ambachtelijk. Proef bieren van de 7 Deugden, Butchers Tears, Mokums Mout, Pontus, de Amsterdamse Leeuw en en special guest Lagunitas Brewing. Naast het proeven kun je ook nog een leuk gesprek voeren met de brouwer! Misschien wel onder het genot van beerribbs?

Culinaire Weekend Tips Amsterdam van 6, 7 en 8 juli

Latin festival Macumba – zaterdag 7 juli, Ouderkerk aan de Amstel

Wie zegt dat de beste feestjes in Amsterdam plaatsvinden? Latijns-Amerikaans Festival Macumba strijkt dit weekend neer in Ouderkerk aan de Amstel. De Ouderkerkerplas wordt omgetoverd tot een ware Latin hoofdstad met een heerlijke mix aan reggaeton, salsa, merengue en caribbean beats. Naast muziek van internationale artiesten en DJ’s kan het publiek genieten van een Braziliaans getint strand, een silent cinema met korte Latin films, verschillende dansworkshops en de lekkerste street food. Er is ook een silent cinema, waar je met een koptelefoon op rustig kunt genieten van een Latijns-Amerikaanse film.

 

Culinaire Weekend Tips Amsterdam van 6, 7 en 8 juli

5 redenen om jezelf te trakteren na een lange werkdag

Boozy Brunch – zondag 8 juli, Lokaal Edel 

Zondag is het weer tijd voor de maandelijkse Boozy Brunch bij Lokaal Edel! Aangezien het 27 graden en zonnig belooft te worden, kan er buiten op het terras een het water gebruncht worden. Voor €14,50 wordt je tafel bomvol gezet met verschillende gerechtjes om te delen. Deze editie worden er kleurrijke, gezonde katergerechtjes, die tevens een knipoog geven naar hun nieuwe lunchkaart. Heb je (na)dorst? Geen probleem! Voor €16,50 kun je twee uur lang onbeperkt genieten van verschillende Bloody Mary’s en Mimosa’s.

Culinaire Weekend Tips Amsterdam van 6, 7 en 8 juli

Last van een kater? Dit zijn de meest bizarre hangover cures ter wereld!

Summer Sunday – Zondag 8 juli, ARC. 

Vorig jaar opende Peter & Marieke Lute hun nieuwe restaurant ARC. in Amsterdams historisch stadsarchief en vijfsterrenhotel Pestana. In ARC. zoekt Lute met zijn team onder leiding van chef Sander Klaassen, meer dan ooit de culinaire diepgang. Aanstaande zondag vindt bij ARC. de eerste editie van Summer Sunday plaats. Vanaf 15:00 zorgen diverse singer songwriters voor de nodige nummers, terwijl je geniet van de lekkerste dranken en happen.

Zondag 8 juli – Pure markt, Amstelpark

Op de beste dag van de week is een bezoekje aan de pure markt een goede aanrader! Op deze markt vind je meer dan 90 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en bijzonder non-food. Haal je boodschappen voor thuis, kom lekker picknicken op het grasveld of proeven op onze gezellige terrassen met live muziek. De kleintjes kunnen terecht in de speeltuin of een rondje zweven in de leukste zweefmolen van Nederland!

Dit waren de Girls Who culinaire weekend tips van 6, 7 en 8 juli! Genoeg zonnige borrels, eten en toffe plakken om jouw weekend culinaire mee door te komen dus. Wat staat er op jullie planning?

Jouw toffe evenement promoten in onze weekend tips? Stuur een mailtje t.a.v. Weekend Tip kiki@girlswhomagazine.nl

CategoriesWeekend tips