G

GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 21, 22 EN 23 SEPTEMBER

Er is geen stad in de wereld die jouw hart zo kan stelen zoals New York City dat kan. Je wordt spontaan gelukkig wanneer je deze wereldstad binnenkomt en de skyline van New York ziet. Zodra je bij Times Square komt, begint je hart sneller te kloppen en geniet je in volle tuigen van de stad die nooit slaapt. Welkom in New York City! Bovendien zal je nooit zoveel restaurants vinden in een stad als in New York. Of je nu kiest voor Aziatisch, Italiaans, Mexicaans, Frans, Portugees, en ga zo maar door, je zult het er allemaal vinden. Girls Who ging op pad en zocht naar de leukste plekken om te lunchen. Easy Peasy! LUNCHEN IN NEW YORK. LUNCHTIPS NEW YORK. LUNCHEN NEW YORK. Lunch hotspots in New York

Je hebt het net weer achter de rug; het opbergen van je zomerkleding en het tevoorschijn halen van je winterkleding. Na bloed, zweet en tranen, was het je ook dit jaar weer gelukt. Missie volbracht, dacht je! En dan blijkt de nazomer zijn intreden te doen en komen de temperaturen niet onder de 20 graden. Dus tijd voor de weekendtips van 21, 22 & 23 september!

Vrijdag 21 september t/m zondag 23 september – Urban Winery Lindeman’s, the Hoxton

Voel jij je ook zo gehaast in het leven? Heb je weer een deadline op je werk staan? Tijd voor ontspanning vind je niet? Alle reden om op 21-23 september een bezoek brengen aan de Urban Winery, de perfecte plek om met vrienden en familie even totaal te genieten van de mooie dingen van het leven. Dat waar wij van Girls Who Magazine goed in zijn. Drie keer per dag kan je meedoen aan een workshop ‘mindful drinking’ gehost door Meditation PopUp. De hele dag door zijn er laagdrempelige wijnproeverijen in de ‘wine experience room’, en je kunt een ‘bring the sunshine’ moment creëren. Genieten en ontspannen staan centraal dus er is ook uitgebreid aandacht voor lekker eten & drinken. Op de menukaart staan twee heerlijke sharing plates (€10,- per stuk).

Zo ontdek je Amsterdam-Noord

Vrijdag 21 september – Oysters & Live muziek, Café Americain 

Het klinkt je vast bekend in de oren: Oyster Tasting bij Café Americain. In de zomermaanden was het de perfecte spot voor een heerlijke vrijdagmiddag waar je Creuse No3, Umami No3 of Zeeuwse Platte kon bestellen. GROOT NIEUWS, want wegens succes wordt het Oyster Event wekelijks georganiseerd! Elke vrijdag ben je vanaf 17:00uur van harte welkom voor ’s werelds lekkerste oesters en champagne. En alsof dat nog niet genoeg is; van 19:30uur tot 22:30uur zorgt elke week een andere artiest voor heerlijke live muziek. Dus blijf lekker hangen!

Zaterdag 22 en zondag 23 september – Umami Park: Taste of Japan, De Tropen

Wat was Umami Park vorig jaar toch een heerlijk succes. Daarom organiseren ze dit jaar 3 Umami weekenden! Telkens op zaterdag én zondag kun je genieten van heerlijke, exotische hapjes op dit unieke foodtruck festival.

Nagenieten van de zomer kan perfect bij hét Asian foodtruck festival in Amsterdam. Wederom een sprookjesachtig samenkomen in de geheime binnentuin van De Tropen aan het Oosterpark! Hier geniet je van exotische smaken uit de Aziatische keuken. Deze editie gaan we terug naar de roots van Umami: de Japanse keuken. Laat je zintuigen prikkelen door de geuren en kleuren, het heerlijke streetfood, de drankjes, cultuur, muziek, spel, expo en heel veel gezelligheid!

Zondag 23 september – Bubbels & oesters met live Jazz, Restaurant MOER

Deze zondag is het weer bubbelen met oesters bij restaurant MOER met jazzy tunes op de achtergrond. Laat je zondag goed smaken met zalige oesters voor maar €1,- per stuk. Dorstig? Ze schenken biologische wijn voor €5,- per glas. Neem je familie en vrienden gezellig mee. Enjoy!

Zondag 23 september | Boozy Brunch | Brooks 

De Boozy Brunch bij Brooks; de bekendste en gezelligste zondagmiddagbrunch van De Beethovenstraat. Al vanaf 2016 vindt bij Brooks deze maandelijkse Boozy Brunch plaats. Diverse thema’s hebben de revu gepasseerd (The Burger Edition, Scroppino Edition, The Flip and Grill Edition e.d.) en elke maand was het bij Brooks een bruisend festijn. Maar waarom maandelijks brunchen als het ook wekelijks kan? Precies. En daarom zal Brooks elke week De Boozy Brunch hosten, zodat iedereen zijn of haar nodige portie cravings weer binnen krijgt voor een nieuwe werkweek en ook de brookies zich weer kunnen vermaken. Reserveren kan via 020 379 2020.

Deze wandeling brengt je langs alle leuke plekken in Amsterdam-Oost

Zondag 23 september – GIN Masterclass met Stig Bareksten, House of Watt

De Noorse Ginmaker Stig Bareksten komt naar Nederland. En speciaal voor deze gelegenheid geeft hij een Masterclass Gin gecombineerd met een 3-gangen diner. Stig leidt nu de distilleerderij van at OSS Craft Distillery en produceert hier Bareksten Gin. Stig is een van de bekendste Noorse destilleerders van ambachtelijke dranken en heeft veel medailles en onderscheidingen ontvangen voor eerdere producten van hem.

Stig Bareksten is een voormalig kampioen bartender van Noorwegen. Hij heeft uitgebreide ervaring in de bar wereld, zowel in Noorwegen als daarbuiten, en hij heeft gewerkt voor merken als Macallan Whisky en The Famous Grouse. Hij zal zijn motivatie om deze gin te maken toelichten en hij zal duidelijk maken wat het hart van deze Gin is.

Samen met House of Watt wordt de Gin op 4 verschillende wijze gepresenteerd.

1. Puur op ijs met een klein sinaasappelschilletje
2. Als Gin & Tonic
3. Cocktail
4. Verwerkt in één van de gerechten

Naast de Bareksten Botanical Gin worden ook andere Bareksten producten gepresenteerd: Aquavit, Old Tom Gin, Navy Strength Gin. Voor € 30 geniet je van deze Masterclass in combinatie met het Noors georiënteerde diner. (Reserveren via Eventbrite)

Maandag 24 t/m zondag 30 september – Champagneontbijt, Bar Kantoor

Dubbel feest, want vanaf maandag 24 september tot en met zondag 30 september is het Amsterdam Wine Week. Daarnaast zet Bar Kantoor in deze zelfde week het gloednieuwe ontbijtmenu op de kaart. Redenen genoeg dus om de fles te ontkurken. Je bent van harte welkom om de nieuwe ontbijtgerechtjes, in combi met een glaasje bubbel, te komen proeven. Klinkt als de perfecte maandagochtend, toch?

Dit waren de Girls Who weekend tips Amsterdam van 21, 22 & 23 septemer. Genoeg vertier dus om jouw weekend culinaire mee door te komen!

Jouw toffe evenement promoten in onze weekend tips? Stuur een mailtje t.a.v. Weekend Tip kiki@girlswhomagazine.nl

CategoriesWeekend tips