M

MAANDOVERZICHT NOVEMBER: GIRLS WHO MAGAZINE WAS HERE!

De redactie van Girls Who Magazine gaat iedere maand op pad om de leukste (nieuwste!) culinaire verrassingen van Amsterdam te ontdekken. Soms is door de bourgondische bomen het bos niet meer te zien.

Dus, wat we deden, zagen en proefden bundelen we vanaf nu iedere maand in een overzichtelijk overzicht. Zo weten jullie bij gebrek aan inspiratie precies waar jullie in de toekomst kunnen aanschuiven!

Opening de Kop van Oost
Restaurant

Op donderdag 8 novemver vond de officiële opening van de nieuwe aanwinst van Oost plaats. Daarvoor al gingen we langs om het spiksplinternieuwe menu te proeven, het nog naar verf ruikende interieur te bewonderen en om van de sfeer van Oost te genieten.

Het uitzicht is er prachtig, ofwel op de marmeren tafels en suède stoelen, of door de gigantische ramen met kijk op het water. Het eten is lekker gecombineerd en voor ieder gerecht kun je een goede wijnpartner uitkiezen. De zaak is vanaf nu iedere dag geopend voor diner, en op vrijdag t/m zondag kun je er ook lunchen!
Google Maps: Zeeburgerpad 1, 1018 AH Amsterdam

De kop van Oost. Hotspots Amsterdam. Uiteten Amsterdam. Dagje weg Amsterdam. Uiteten Tips AmsterdamDe Kop van Oost | Uiteten in Amsterdam

Brunch Mama Makan
Brunchconcept

Op zondag 4 november schoven we bij Mama Makan aan voor de smaken van ‘het Oosten’ in Amsterdam Oost, in het restaurant dat huist in Hyatt Regency op de Sarphatistraat. En nu zijn wij, net als héél veel Nederlanders, gek op de Indonesische keuken.

Je begrijpt, het was een feest. Zeker omdat de gerechten in zijn puurste vorm werden geserveerd, livemuziek de zondagssfeer nóg beter maakte en het interieur voelt als een (zeer goed gestylde) huiskamer. Je kunt vanaf nu iedere zondag terecht voor een Bali Brunch!
Google Maps: Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdam

Girls Who Weekend Tips Amsterdam. Things to do Amsterdam. Weekend tips november. Weekend Guide November. Boozy Brunch Amsterdam.Brunch Mama Makan | Girls Who Magazine was here

Hoofdredactrice Kiki ging op sapkuur in November. Benieuwd hoe dat was? Lees haar fitgirl ervaring hier >

Diner fashion hotel
Restaurant

Op donderdag 16 november maakten we kennis met het foodconcept van de Skyybar, de bovenste verdieping van van het Westcord Fashion Hotel. Daar maken ze iedere donderdag t/m zaterdag ruimte voor zeven hongerige gasten om aan te schuiven aan de chefs table. Deze kunnen voor €45 genieten van 5-gangen, inclusief aperitief en waanzinnig uitzicht over Amsterdam.

Op deze avond konden we tot in detail zien hoe de chef het eten voor ons bereidde, terwijl de barman bijpassende cocktails serveerde of smakelijke wijnen inschonk. Rond een uur of 9 maaktede DJ een draai aan de volumeknop en stond de Skybar vol met dansende hotelgasten. Leuk!
Google Maps: Hendrikje Stoffelsstraat 1, 1058 GC Amsterdam

Dining in the SKYY. Girls Who Magazine was here. Uiteten Amsterdam. Westcord Hotel. Fashion hotel AmsterdamDining in the SKYY, Westcord Fashion Hotel, Chefs Table

BierSpijs wandeling
Culinair avontuur

Op zondag 18 november mochten we meelopen met de BierSpijs wandeling in Amsterdam-Zuid. Tijdens deze kroegentocht liepen we enigszins tipsy en onderkoeld langs vijf kroegen door Zuid, die we normaal gesproken misschien niet zo snel bezocht zouden hebben. Dit maakte het extra leuk! Bij iedere stop werd een speciaalbiertje en bijpassend gerecht geserveerd. Ook een keer meelopen? Vind hier de WijnSpijs & BierSpijs agenda!

BierSpijs Wandeling Amsterdam. WijnSpijs Amsterdam. Tips Amsterdam. Dagje weg Amsterdam. Uitjes AmsterdamDagje weg in Amsterdam | Tips van de redactie | BierSpijs Wandeling

So Dutch Afternoon Tea L’Europe
Afternoon Tea Concept

Op de koude namiddag van 24 november schoven we aan bij een super Nederlandse Afternoon Tea in een van Amsterdams mooiste gebouwen: hotel L’Europe. Op misschien wel de beste tafel van de zaak, met uitzicht op de drukke gracht, genoten we van drie gangen Nederlandse Afternoon bites en een selectie aan bijzondere thee. Ook een keer proberen? (doen!). De afternoon tea is iedere donderdag tot zondag van 13.00 tot 17.00 uur te reserveren.
Google Maps: Nieuwe Doelenstraat 2-14, 1012 CP Amsterdam 

Things to do Amsterdam. Tips van de redactie. Culinaire uitjes Amsterdam. Afternoon TeaSo Dutch Afternoon Tea | Hotel L’Europe

Bij deze zaken kun je lekker en gezond afhalen >

SupriSeat
Diner concept

Op zondag 25 november gingen we op verrassingsdiner in Amsterdam. En nu denk je, leuk hoor, een verrassingsmenu. Maar nee, het verrassingselement van SurpriSeat gaat een stapje verder. Nadat je een datum hebt gekozen voor jouw etentje en eventuele allergieën hebt doorgegeven, hoor je pas twee uur van tevoren waar je die avond aan zal schuiven.

Dat nam een hoop keuzestress weg, kunnen we je vertellen. We hoefden namelijk eens niet te kiezen tussen 3.923 horecagelegenheden, en kwam ook nog eens in een heel leuk zaakje terecht. Ook een keer verrassend uiteten? Boek je diner via hun website!

Girls who magazine was here. Amsterdam is verreweg het grootste uitgaans-gebied in Nederland. In totaal hebben jij en je uiteten-datumprikker-groepje keuze tussen 3.923 horecagelegenheden. En daar komen iedere week nieuwe concepten bij. Waar ga je nú weer eten? De nieuwe aanwist SurpriSeat biedt de uitkomst!SurpriSeat Amsterdam | Verrassend uiteten

Amsterdam Light Festival
Activiteit

Op de namiddag woensdag 28 november 2018 stapten we vanaf de Beur van Berlage op de overdekte boot van Canal Tour Amsterdam, voor een preview van de zevende editie van Amsterdam Light Festival. De boot nam ons mee langs 29 kunstwerken en 10 lichtgevende stadsverhalen, waarbij de kunstenaar op de boot stapte om het achtergrondverhaal te vertellen. Je kunt de tentoonstelling tot en met 20 januari bewonderen. Varend, fietsend of wandelend.

Weekend Tips Amsterdam. Things to do Amsterdam. Uitjes Amsterdam. Weekend tips van 30 november. Weekend Guide amsterdam. Amsterdam Light Festival.Amsterdam Light Festival | Girls Who Magazine Was Here

Opening restaurant ZA Amsterdam
Restaurant

Na het betoverende boottochtje was het haasten geblazen naar de Houthavens, waar restaurant ZA haar deuren opende voor een selecte groep pers, waaronder wij. Feest! We schoven hongerig aan bij het moderne en internationale karakter van ZA  – wat ‘in het teken staan van’ betekent. Bijzondere cocktails en dito gerechten passeerden de hoge tafel, en de sfeer was áán.

De zaak is van creatief hospitality entrepreneur Stefano Franco, een Italiaanse ondernemer die zijn eerste stappen in Nederland gaat zetten. Vanaf nu kan iedereen terecht bij deze nieuwe aanwinst.
Google Maps: Danzigerkade 4, 1013 AP, Amsterdam

Girls who magazine was here. Amsterdam restaurant tips. ZA Amsterdam. Dineren tips AmsterdamZa Amsterdam | Restaurant Tips Amsterdam

Girls Who Weekend Tips van 30 november en 1 & 2 december >

Winter BBQ & Wine experience
Culinair avontuur

Op donderdag 29 november waren we uitgenodigd om op prachtlocatie Hoogtij in Amsterdam-Noord te genieten van 15 verschillende wijnen. En niet zomaar wat flessies, maar 15 rode Ribera del Duero wijnen. En daar bleef het niet bij; de barbecuehelden van BRAAI stonden bij open vuur heerlijke barbecuegerechten klaar te maken. Van lamsschouder tot bietensalade en zoete aardappel. Precies waar we trek in hadden naar de krachtige rode wijnen!

Girls who magazine was here. Amsterdam restaurant tips. ZA Amsterdam. Dineren tips AmsterdamHoogtij | Restaurant Tips Amsterdam

En zo sloten we de maand culinair af, op naar de volgende! Welke van de bovenstaande evenementen/restaurants ga jij bezoeken?

 

 

CategoriesWalk & Visit