EAT / Recepten & Trends

10 x VERRASSENDE FOOD & DRINK TRENDS IN 2020

Foodtrends in 2019. De nieuwste trends in 2019. Eten in 2019. Food trend voor 2019. Wat zijn de trends op gebied van food. Drinktrends 2019. - foodtrends 2020 - culinaire trends - food trends nederland 2020 - drank trends 2020 - voedingstrends 2020

Schaamte voor het gebruik van plastic, een veganistische kaasplank en zelfgemaakte wijn. Het beloofd weer een veelbelovend jaar te worden als het gaan om foodtrends & drinktrends. Benieuwd wat er dit jaar wel of juist niet op ons bord of in ons glas ligt? Dit zijn 10 bijzondere F&B trends in 2020.

We beginnen met 6 foodtrends in 2020, de drink trends vind je verder beneden in het artikel >

The Sunday Roast

Waar de Sunday Brunch al jarenlang populair is, is de brunchtraditie van de Engelsen nu helemaal overgewaaid naar ons land. Zo kun je in steeds meer zaken op zondag aanschuiven voor voor een uitgebreide Sunday Roast. Denk aan restaurant Lazuur in Noord, The Lobby of bij The Cottage in Oost.



Plastic schaamte

Na vlieg- en vleesschaamte komt de term plastic schaamte ook steeds vaker voor. Vooral plastic rietjes in de horeca zijn uit den boze, maar ook geheel verpakkingsvrije supermarkten zijn in opkomst. Ook bezorgservices zoals Deliveroo en Uber Eats zetten zich in om plastic zoveel mogelijk te vermijden.

Veganistische kazen

Veel van onze favoriete voedingswaren krijgen een veganistische variant, en zo wordt ook plantaardige kaas steeds populairder. Je kunt vegan cheeses bijvoorbeeld halen bij Eko Plaza, maar ook in restaurants zoals Yerba in de Ruysdaelstraat kun je goede vegan kas bestellen.

7 x veganistische snacks voor een plantaardige borrel >

Circulariteit

Deze nieuwe trend binnen de food industrie gaat ervan uit dat producten van nu kunnen dienen als grondstoffen voor producten van later. Een mooi voorbeeld is het winterbier van Lowlander, dat is gebrouwen met naalden van kerstbomen die vorig jaar in Amsterdamse huiskamers stonden en zijn opgepikt door de brouwers. Hier lees je meer over dit initiatief >

lowlander winter IPA - zelf bier maken - bier van kerstbomen - doneer een kerstboom - bier voor de winterFoodtrends 2020 // Drank trends 2020 // culinaire trends // foodtrends 2019 // eet trends 2020

Luchtige pannenkoeken

Souffle pancakes zijn de luchtigste pannenkoeken die je zult vinden. Deze food trends is een kruising tussen – je raadt het – een soufflé en een pannenkoek. Dat was vorige jaar al een flinke hype in Londen, Tokio en New York en waait langzaam over naar ons kikkerlandje. Liever een klassieke of American pancake? Hier eet je de beste van Amsterdam >

Kardemom

Kardemom kan niet meer missen in de keukens in 2020. Deze specerij doet het goed in thee, hartige gerechten maar óók in patisserie. Kortom: veelzijdig. Uitproberen? Rijk van naar bakkerij Levain et le vin op de JP-Heijestraat, waar je een kardemombrioche kunt bestellen. Of ga voor de heerlijke koekjes met kardemom van de Arket op het Koningsplein. Smullen!

Drank trends in 2020 >

No or low in alcohol

Om minder alcohol drinken kunnen we niet meer heen. Alcoholvrije opties zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar, en dat heeft alles met de nieuwe trend te maken. In de Verenigde Staten zijn de eerste 100% sober bars al geopend, en ook Amsterdam opent de eerste deuren voor een alcoholvrije bar: 0.020. Ben jij ook wel in voor een sobere maand? Dit zijn de voordelen van een maand geen alcohol drinken >

Dit zijn de meest bizarre technologische ontwikkelingen in de horeca >

Espresso Martini

We gaan met z’n allen minder drinken in 2020, maar áls we voor alcohol kiezen, dan is de Esprosso Martini een populaire optie. Een dessert, cocktail en caffeïne boost in één is wat de Espresso Martini zo ontzettend geliefd maakt. Meer koffiecocktails proeven? Hier drink je volgens Cityguys de beste van Amsterdam >

Selderijsap

Selderij(sap) is hydraterend, gezond én nog goed voor je huid. Dat maakt het met de jaren steeds populairder. Hier vind je de voordelen van selderijsap en 3 recepten om er zelf mee aan de slag te gaan.

Thuisbrouwer

Thuis bier brouwen deden we vorige jaar ook, maar in het nieuwe jaar hebben we ook de mogelijkheid om andere dranken zelf klaar te maken. Zo lanceerde HEMA de Make Your Own Wine Kit, waarmee je binnen 14 dagen 5 liter zelfgemaakte wijn maakt. Liever alcoholvrij? In het boek Bruis lees je hoe je zelf kombucha, kefir en gemberbier maakt. Hier vind je ook 10 mocktails om zelf thuis te bereiden.

Benieuwd naar wat de foodtrends in 2019 waren? Die vind je hier >



Gerelateerde artikelen