1

13 x TIPS & EVENTS OM PRIDE AMSTERDAM 2022 TE VIEREN

weekend tips amsterdam augustus - weekend tips amsterdam - weekend tips amsterdam augustus - wat te doen in amsterdam - evenementen amsterdam - events amsterdam - evenement amsterdam - weekend tip amsterdam

Zijn wie je wil zijn en houden van wie je wil houden. Tijdens Pride Amsterdam 2022 vieren we de liefde in al haar (regenboog)kleuren. Nadat het twee jaar lang (deels) stil heeft gelegen, mogen we het dit jaar weer groots aanpakken. Lees: weer volle kanalen, drukke straten & gezellige feestjes. Dit zijn de leukste tips & events op een rijtje!

Van 30 juli tot en met 7 augustus haalt Amsterdam de regenboogkleuren weer uit de kast en vieren we de liefde: dit is er toen tijdens Pride Amsterdam 2022 >

Wandel de Pride Walk 2022 – zaterdag 30 juli 12:00 uur

We mogen weer lopen! Nadat we in 2020 de jaarlijkse demonstratie helemaal niet doorging en in 2021 flink wat maatregelen aan de Pride Walk hingen, mogen we dit jaar weer vanouds de beentjes strekken tijdens de walk voor gelijke rechten. Dit jaar vindt de wandeling op zaterdag 30 juli plaats, om 12.00 uur op De Dam.

Maak kans op de Ultimate Pride Amsterdam Experience: 5 & 6 augustus

Eén gelukkig duo kan tijdens het slotweekend van Amsterdam Pride op 5 en 6 augustus genieten van twee nachten in de speciaal gecreëerde Pride Amsterdam Rainbow Room in het Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Op 1 augustus (first come first serve) kun je deze kamer boeken voor €20,22. De winnaar wordt ontvangen door drag-icoon Envy Peru, gaat eten bij Wijmpje Beukers en krijgt toegang tot het VIP-deck voor de grachtenparade op 6 augustus.

Bekijk de wereldberoemde botenparade: zaterdag 6 augustus

Op zaterdag 6 augustus kleuren rijkversierde boten weer de grachten van Amsterdam om op deze manier de liefde te vieren. En om te laten zien dat het niet uitmaakt wie of wat je bent of van wie je houdt. De boten beginnen bij Oosterdok en gaan via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht naar eindbestemming Westerdok.

Ook leuk! 6 x Regenboog gerechten om tijdens de Pride te maken >

INK wordt PINK (meerdere data)

Ook dit jaar wordt INK Hotel tien dagen lang omgetoverd tot het PINK Hotel. Op 30, 31 juli, 7 en 8 augustus kun je genieten van de speciale PINK-editie brunch. Voor €39 per persoon wordt er een zoet en een hartig gerecht op tafel gezet, een van hun cocktails en bottomless bubbels! De brunch wordt geserveerd in twee shifts: de eerste begint om 12:30 & de andere om 13:30. Via de website van Restaurant PRESSROOM van het INK Hotel boek je een tafeltje voor de gewenste datum & tijd.

Pride Amsterdam 2022 tips >

PrideTV – 30 juli t/m 7 augustus

Tijdens Pride Amsterdam 2022 wordt The Student Hotel negen dagen lang omgetoverd tot het Pride Hotel. Verschillende ambassadeurs, commissies en Pride Partners organiseren dan kleinschalige evenementen waar jij bij kan zijn. Kortom: een échte Pride Takeover!

En voor wie liever thuisblijft, maar wél Pride wilt vieren: Radio SALTO & OUTtv worden omgetoverd tot PrideTV. Live vanuit The Student Hotel worden leuke en interessante onderwerpen besproken met de regenboog community centraal. Het virtuele feest is niet alleen (gratis) te streamen via de website, maar wordt ook aangeboden door diverse telecomproviders!  

Thuis Pride vieren? Hier vind je 6 x LGBTQI+ Netflix tips >

PRIDE x BAUT x COBY’S CUT KARAOKE

Bar Baut en het Koninklijk Theater Carré organiseren samen op 4 augustus een fabuleuze Pride Bingo, gehost door niemand minder dan Coby van Dam. Je weel wel, van: Coby’s Cut Karaoke. Pride, bingo én het Carré Terras op de Amstel? Een magische combinatie als je ’t ons vraagt!

Er zijn twee shift waar je voor kunt aanmelden. Een diner shift van 18:00 – 20:00 inclusief een shared dining arrangement, een bingo ticket en de benodigde silent disco headset voor €47,50. Of de borrelshift met een glas bubbels, drie rondes met heerlijke snacks (lees: oester, taco & arancini), een bingo ticket en de benodigde silent disco headset.

Pulitzer Pride Deck – zaterdag 6 augustus

Vier Amsterdam Pride direct aan de Prinsengracht op het speciale (roze) Pulitzer Pride Deck. Je hebt hier hét beste uitzicht om de langsvarende, vierende bootjes te bekijken, terwijl de hele dag door cocktails, wijnen, bieren en hapjes worden geserveerd. Hoe goed klinkt dat? Boek hier je tickets >

Wat te doen tijdens Pride Corona - Gay Pride 2020 - Pride Amsterdam 2020 - events pride amsterdam - pride day 2020

Een avond met Bianca Del Rio –  donderdag 5 augustus

RuPaul’s Drag Race winnaar, Bianca Del Rio, komt voor de zevende keer naar Nederland om Pride Amsterdam 2022 met ons te vieren! Dit keer in het Theater Amsterdam met de gloednieuwe show: Unsanitized. Ze is gevaccineerd, gewaxt en is weer helemaal klaar om met haar vlijmscherpe humor de boel aftegrappen. Ook het publiek zal niet gespaard worden! Boek hier je tickets >

Kleurrijk thee drinken – gedurende de Pride

Op een rustige manier Pride Amsterdam vieren? Elk jaar creëert de adellijke hotspot THE DUCHESS een limited edition Gay Pride Afternoon Tea. Dit doen ze als ode aan het kleurrijkste evenement van Nederland. En ook dit jaar heeft de zaak speciaal voor Gay Pride een Chocolate Explosion vol kleuren samengesteld. Voor reserveringen en/of vragen kun je bellen naar +31 (0) 20 811 33 22 of info@the-duchess.com.

Wat te doen tijdens Pride Corona - Gay Pride 2020 - Pride Amsterdam 2020 - events pride amsterdam - pride day 2020

Ook in hotel Kimpton De Witt en GO Gallery wordt de liefde gevierd. De twee organisaties slaan de handen in één en creëerden de tentoonstelling “Queens”. Meer dan 40 lokale kunstenaars hebben speciaal voor deze tentoonstelling een kunstwerk ontworpen. Zo hangen er in de lobby van het hotel en in de kunstgalerij verschillende portretten van Freddy Mercury, andere muzieklegendes en Queen Elizabeth.

Meer evenementen tijdens Pride 2022 in Amsterdam >

En, hoe ga jij de kleurrijkste dag van het jaar vieren?

CategoriesWeekend tips