D

DE GEZELLIGSTE KONINSDAG & KONINGSNACHT TIPS OP EEN RIJTJE

koningsdag - koningsdag 2020 - woningsdag - 27 april - wongingsdag 2020

Koningsdag staat ook wel bekend als het grootste en meest kleurrijke feest in Nederland, en dan vooral in ons Mokum. Ook dit jaar zal zijn verjaardag weer uitbundig gevierd worden. In dit artikel kun je je tot in den treure inlezen zodat je goed voorbereid de meest oranje dag van het jaar ingaat. Voor fanatiekelingen zijn er genoeg tips voor Koningsnacht onder elkaar gezet, en voor degenen die het is rustiger aan willen doen biedt de dag erna ook genoeg vertier. De keuze is al zo lastig, dus wij maakten alvast een selectie!

13 x de leukste tips om Koningsdag 2020 te vieren >

De La Noblesse – The French Connection
Donderdag 26 april vanaf 23:00

Voor de culinaire nachtegaaltjes onder ons; haal op Koningsnacht een nachtje smaakvol door bij restaurant The French Connection. Chef Jef van den Hout zet in de nacht van 26 op 27 april zijn rebelse signatuur op een prinsheerlijk 5-gangennachtdiner voor €48,-. Vanaf 23:00 uur draaien de keuken én de DJ op koninklijke toeren. Bestel je tickets voor het ‘De La Noblesse’ koningsnachtdiner op de website.

Orange explosion – THE DUCHESS
Vrijdag 20 t/m 27 april

Je kunt deze gehele week bij THE DUCHESS al in de Koninklijke sferen komen. Zoals men kan verwachten van een culinaire nobiliteit, vervult de Afternoon tea van THE DUCHESS 20 t/m 27 april een professionele Koningsrol. Tijdens Koningsdag kan men genieten als een echte Royal van een oranje, explosieve chocolate dessert. Geheel in stijl natuurlijk. Reserveren kan via info@the-duchess.com.

Koningsdag en Koningsnacht Amsterdam

Liquid Love Kings Night– C Amsterdam
Donderdag 26 april van 20:00-03:00
 

Op koningsnacht verandert Restaurant C in samenwerking met Liquid Love voor een avondje in the place to be voor de Amsterdamse urban royal. Verwacht een avond vol cocktails, high cuisine & evening entertainment tot in de vroege uurtjes. Laat je innerlijke prins(ses) los en meld je aan voor dit exclusieve event via info@c.amsterdam. 

NDSM Vrijhaven – NDSM-werf
Vrijdag 27 april van 09:00-20:00

Amsterdam-Noord viert Koningsdag jaarlijks uitgebreid met ‘NDSM Vrijhaven’. Hier vallen verschillende (gratis) Koningsdagfeesten onder. Verwacht een vrijmarkt, diverse dancefeesten en optredens. Pak het pondje, reis af naar de Noord-werf en geniet van een uitgebreid en eigenzinnig programma vol kunst, karaoke, muziek, kindervrijmarkt, dance, eten & drinkenen nog veel meer vermaak. Voor zowel jong als oud een grootgeen tijd voor verveling dus!

Bron: Housem. Koningsdag en Koningsnacht Amsterdam

Koning Nieges x Baskèts x FluFlu – Meneer Nieges
Vrijdag 27 april van 11:00–03:00

Als je na (of voor) je bezoekje aan de overkant van het water nog een ander feestje wilt meepakken, dan ben je bij Meneer Nieges goed. Dit is nét even een ander soort Koningsdagfeest; het feestje stopt pas als de muziek ermee ophoudt! Wederom is de toegang gratis en staan er verschillende activiteiten klaar zoals Hollandse spelletjes, een photobooth en een schoenenpoetser. De barbecue van Nieges zorgt voor een volle maag!

Dit wist jij nog niet over Vodka…

Palm Paradise: Koningsdag Hannekes Kroon – Hannekes Boom
Vrijdag 27 april van 12:00-20:00

We zitten lekker in de Noord-sferen, dus gaan nog even door. Koningsdag kun je ook bij Hannekes ‘Kroon’ vieren dit jaar, direct aan het water met een prachtig uitzicht. Bij het relaxte Hannekes Boom kunnen de feestgangers van dit gratis evenement drankjes nuttigen terwijl ze luisteren naar de muziek van Iggy P, Esa, een Beesmunt Soundsystem.Nu maar hopen op goed weer!

Koningsdag en Koningsnacht Amsterdam

Nachtbloesem – Het Sieraad
Vrijdag 27 april van 20:00 – 05:00

Na Oranjebloesem op Blijburg trekken naar verwachting velen feestvierders naar Het Sieraad om nog tot diep in de nacht door te gaan voor Nachtbloesem – de afterparty van Oranjebloesem. Tickets kun je aan de deur kopen!

Big Hangover Brunch – Wyers Bar & Restaurant
Zaterdag 28 april van 11:00 – 14:30

Liever denken we nog niet aan de dag ná Koningsdag, maar we weten allemaal wat ons te wachten staat… De Godfather der katers. Beter zet je nu alvast je reddingsplan in werking en reserveer je alvast die tafel voor jou en je mede-slachtoffers bij de Big Hangover Brunch van Wyers aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Koningsdag en Koningsnacht Amsterdam

Deze route brengt je langs de leukste Karaokekroegen
van Amsterdam!

Koninklijk Recept – Damrak Gin
Vrijdag 27 april

Even een ander soort feest; een receptenfissa! Ja ja, we hoeven niet alles uit de kroeg te halen, maar kunnen ook zelf een de fles uit de kast trekken. Om je hier een handje bij te helpen heeft Damrak Gin een waar Koninklijk recept gemaakt. Een heerlijke oranje G&T met een twist: de best DAM G&T! Zo maak je de Koning’s favoriete G&T zelf:

50 ML Damrak Gin
150 ML Thomas Henry Tonic
1-2 schijfjes sinaasappel 
Lavendel takje

Koningsdag en Koningsnacht Amsterdam

Spelregels Koningsdag Amsterdam

Met de enorme toestroom van bezoekers uit binnen- en buitenland is Koningsdag in Amsterdam met stip de drukste dag van het jaar. Om dit grootse volksfeest in de hand te houden zijn er aantal spelregels opgesteld die voor iedereen handig zijn om te weten. Een beetje mama-achtig, maar we letten graag een beetje op jullie.

  1. Je mag officieel maar één blikje of flesje alcohol mee hebben op straat. Een thuistap of sixpack is méér dan één. Duh. Neem geen alcohol mee naar de stations en in de treinen van NS, tenzij je een boete wilt
  2. Winkels verkopen één blikje of flesje alcohol per persoon
  3. Drink water! Om De Godfather der katers te verkleinen. Er zijn diverse watertappunten in de stad, waar je je flesje kunt vullen
  4. Plassen doe je bij de plaskruizen en in toiletwagens, tenzij je een boete wilt.
  5. Er staan overal afvalbakken, dus je rotzooi op straat pleuren is niet nodig.
  6. Drankje te veel op? Enkel tussen de boten gekomen? Dan zijn er EHBO-posten waar je naartoe kunt. Je vindt ze op de plattegrond hieronder.
  7. Tijdens de drukke Koningsdag zijn geniepige zakkenrollers nog actiever, houd je spullen in de gaten!
  8. Heb je een kaartje voor een groot dancefeesten? kijk op hun site hoe je er komt. Heb je geen ticket? Dat is dan jammer. Er worden geen kaarten aan de ingang verkocht

Nog meer praktische info en regels kun je vinden op de site van Gemeente Amsterdam.
Download alvast de plattegrond Koningsdag op de kaart en download hier de vaarkaart van Waternet, tenzij je boetes wilt.

Cheers, Willy. Proost, Pilskoning!

Beeld omslagfoto: iStock

CategoriesWeekend tips