8

8 x DE FIJNSTE ADRESSEN VOOR KOFFIE IN UTRECHT

Koffie in Utrecht

We just love Utrecht. In Utrecht kun je op bijna elke hoek van de straat wel een bakkie koffie drinken. De stad is hip, staat bekend als de mooiste grachtenstad van Europa en heeft een groot aanbod van specialty coffee-zaken. Ben je op zoek naar de fijnste adressen voor koffie in Utrecht? GIRLS WHO MAGAZINE zet de leukste 8 hotspots voor je op een rij.

Op zoek naar de fijnste adressen voor koffie in Utrecht? Lees hieronder onze 8 tips >

1. Koffie & Ik

We trappen dit rijtje af met Koffie & Ik: een leuke koffie hotspot in Utrecht waar je terecht kunt voor een goede kop koffie en een lekkere lunch. Naast dat je hier heerlijk even kunt terugtrekken, kun je hier ook nog eens koffiebonen, bean-to-bar chocolades en losse theeën kopen. Adres: Vleutenseweg 169.

Lees hieronder verder over de fijnste adressen voor koffie in Utrecht >

2. Hop & Stork

Één van onze favorieten in Utrecht is Hop & Stork. Hier staan enkel SCA-gecertificeerde barista’s achter de espressomachine. Daarnaast staat deze plek ook bekend met haar huisgemaakte chocolades, patisserie en het ijs. Onze tip? Probeer zeker de yuzu-bosvruchten smaak. Oh, en hebben we het al gehad over de ijsthee met sorbetijs? Ook zeker een aanrader na je koffietje. Adres: Lijnmarkt 1.

Tekst gaat hieronder verder >

3. Ohøj Coffee Roasting

Kevin Ayers, eigenaar van Ohøj Coffee Roasting en brander als enige barista, maakt achter de espressomachine van Kees van der Westen de beste koffies. Ben je in de zaak? Dan zul je vast wel de trofeeën van de Franse baristakampioenschappen zien opvallen. Dat bewijst maar weer hoe lekker de koffietjes daadwerkelijk zijn! Adres: Rijnlaan 27.

Meer tips >

4. Tijm

Utrecht bewonderen vanaf de grachten is natuurlijk een hele leuke activiteit. Mocht je een kano / sup / of bootje hebben gehuurd, dan kun je een stop maken bij Tijm. Zonder uit te stappen kun je hier de lekkerste koffie to go afhalen. De espressomachine is afkomstig uit Java en gebrand door de Baarnse koffiebranderij Boot Koffie. Adres: Donkere Gaard 3.

Lees ook: 6 x Streetfood eten in Utrecht >

5. ’t Koffieboontje Utrecht

Dit is een bekende in Utrecht: ’t Koffieboontje Utrecht staat bekend om zijn goede koffie en verschillende koffiebonen vanuit heel de wereld. Bij ’t Koffieboontje staat koffie voor gezelligheid, maar ook voor een moment voor jezelf. Ga jij snel langs? Adres: Oudegracht 92.

Meer tips >

6. Kaffeetaria

Vroeger een kantine voor bejaarden, tegenwoordig een hip café met kleurrijke murals en een mooi terras. Kaffeetaria zit op zo’n 10 minuutjes fietsen buiten het centrum van Utrecht. Je kunt hier in de zomer heelrijk tot rust komen op een van de strandstoelen buiten, met zicht op de gezamenlijke moestuin. Koffie komt van het White Label Coffee uit Amsterdam en smaakt altijd top. Adres: Saffierlaan 10.

Tekst gaat hieronder verder >

7. Cupp

Aan de gezellige Nobelstraat vind je Cupp: een fijne plek voor een geweldig kopje koffie. Naast koffie kun je hier genieten van thee van Crusio en huisgemaakte taarten. Ook kun je hier de hele dag ontbijt-en lunchgerechten bestellen. Adres: Nobelstraat 239.

Tekst gaat verder onder de Instagram post >

8. Møs Coffee Bar

Op zoek naar een goede (werk) plek met koffie in Utrecht? Ga dan naar Møs Coffee Bar. In dit historisch gebouw net buiten de singels met grote ramen, kun je een 2- of 4-urig werkarrangement nemen en heerlijk neerploffen met een laptop. Je wordt voorzien van lunch, gebak en koffie. Adres: Keivitstraat 2.

Lees hieronder verder >

Waar drink jij het liefst jouw koffietje in Utrecht?

CategoriesNiet gecategoriseerd