E

EEN BIJZONDERE ERVARING TIJDENS DE COCKTAIL MURDER MYSTERY BIJ PULITZER’S BAR

weekend tips amsterdam december - weekend tips amsterdam - weekend tips amsterdam december - wat te doen in amsterdam - evenementen amsterdam - events amsterdam - evenement amsterdam - weekend tip amsterdam - weekend tips amsterdam december

“The Murder On The Orient Express”,   de titel die werd aangekondigd bij het nieuwe menu van de Pulitzer’s Bar. Een naam die direct de volle aandacht trok en ervoor zorgden dat alle genodigden met een lichte spanning aan de lange tafel gedekte deelnamen. Het nieuwe menu, samengesteld door hoofdbartender Andrei Talapanescu, wordt gepresenteerd onder het spel Murder On The Orient Express. 12 karakters, 12 verdachten, die allemaal op een eigen manier met elkaar verbonden zijn.

Deze herfst lanceert Pulitzer’s Bar een nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op de meest bekende roman van Agatha Christie; Murder on the Orient Express. De nieuwe cocktailselectie neemt je mee van boozy drankjes tot cocktails in aperitief stijl tot elegante champagne cocktails.

De belangrijkste inspiratiebron

De hoofdpersonen uit het boek zijn de belangrijkste inspiratiebron voor het nieuwe cocktailmenu en ook de namen van de cocktails verwijzen terug naar deze personages. Al deze personen zijn ooit wel eens te gast geweest in Pulitzer’s Bar tijdens gedurende het bestaan van de bar.

Andrei Talapanescu, hoofdbartender Pulitzer’s Bar, vertelt: “Na Ernest Hemingway, voelde het juist om als basis van het nieuwe menu een roman te kiezen van een schrijver uit dezelfde tijd als Hemingway. Agatha Christie’s Murder on the Orient Express was een logische stap door de vele cocktails die gedronken werden in de trein en het feit dat alle hoofdpersonages wel eens te gast zijn geweest in Pulitzer’s Bar sinds het bestaan van de bar.”

Nieuwe cocktailmenu van Pulitzer’s Bar

Ontdek de middelen en motieven van The Actress en The Professor in het nieuwe cocktailmenu van Pulitzer’s Bar. Bij dit nieuwe menu nodigt Pulitzer’s Bar je uit om de pagina’s met cocktails aandachtig te onderzoeken en de meest waarschijnlijke verdachte te selecteren om de dorst te lessen.

The Actress, een personage dat theatraal gedrag uit, glamour schreeuwt en opvalt. Het zal velen dan ook niet verbazen dat ze bij deze cocktail voor champagne zijn gegaan met Gin, Yuzushu, Blueberry en Wassabi shrub. Dit alles in een knalroze jasje. 

Pulitzer-Orient-Express-Actress

10 x cocktail recepten met honing in de hoofdrol >

The Nurse kwam voorbij in een andere gang. Een cocktail die begon als alcoholvrije variant maar die later in het boek toch veranderde naar een alcoholische drank. Gemaakt van Rum, Koffie, Grapefruit, Passievrucht en Rode wijn.

Pulitzer-Nurse

Dit zijn de 50 beste bars ter wereld >

We maakten kennis met The Professor, gemaakt van Whiskey, Genever, Umeshu en Kimine. En tot slot The Coverness voorbij in het menu. Kalm en onverstoorbaar. Opgebouwd door Old Tom Gin, Clear Lemon, White Wings Tea en Pink Grapefruit. Een rustige klassieker. 

Pulitzer-Orient-Express-Governess

En wil je weten wie de moorden op zijn geweten heeft? Dat verklappen we nog even niet, hiervoor raden we je aan de avond te herontdekken onder het genot van één of meer van de nieuwtse cocktail aanwinsten van Pulitzer’s Bar. Zien we je daar?

CategoriesDrankje doen