TRAVEL / Afrika

CITY GUIDE KAAPSTAD: 15 x HOTSPOTS, ZIEN EN DOEN IN KAAPSTAD

wat te doen in Kaapstad - activiteiten kaapstad - hospots kaapstad - restaurants kaapstad - cityguide kaapstad - kaapstad tips - kaapstad to do's

Kaapstad, de kleurrijke stad tussen kust en berg waar jezelf vervelen een kunst is. Er is namelijk zóveel te zien en te doen in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad. Wij hebben onze 15 favorieten activiteiten en hotspots in Kaapstad onder elkaar gezet, met uiteraard een aantal culinaire tips erbij.

Wat te doen in Kaapstad >>

Bezoek de Neighbourgoods Market

Ook in Kaapstad zijn ze gek op (culinaire) markten. Iedere zaterdagochtend kun je na het uitslapen deze toffe markt bezoeken, bij de Old Biscuit Mill. Niets is te gek hier: van poffertjes tot dim sum, oesters en champagne.

Bekijk deze droomvilla in Kaapstad voor een ultieme getaway >

..en de Greenmarket Square

Nog een markt die een kort bezoekje waard is. Je vindt hier geen eten en drinken, maar voornamelijk allerlei Afrikaanse souvenirs. Verwacht dan ook wel wat toeristen op dit plein.

Beklim de tafelberg

Een klein beetje voor de hand liggend, maar misschien is niet iedereen op de hoogte van deze bijzondere to do in Kaapstad. De tafelberg is sinds 2011 officieel één van de New7Wonders of Nature. En als je geen zin hebt in een klim brengt de kabelbaan je ook op de top, als je het uitzicht maar ziet.

Dit zijn de 10 gelukkigste landen ter wereld >

Bezoek The Iziko Slave Lodge  

De geschiedenis van Zuid-Afrika is intens – het is een land waar heel veel is gebeurd. In dit museum kun je een confronterende kennismaking verwachten met de Nederlandse invloed op deze kolonie. Een wandeling door deze tijd is niet ‘leuk’, maar wel extreem leerzaam en indrukwekkend.

Wandelen door de Company’s Garden 

Een park in het centrum van de stad, in Kaapstad kan dat. Leuk om te weten: ooit werd deze garden aangelegd als moestuin voor de VOC. Nu kun je er eekhoorns spotten en lunchen bij Company’s Garden Café.

Op bezoek bij de pinguïns

Ja hallo, een rondwandelende pinguïnkolonie op een stand (Boulders Beach). Daar kunnen we vrij kort over zijn: dat wil je.

wat te doen in Kaapstad - activiteiten kaapstad - hospots kaapstad - restaurants kaapstad - cityguidekaapstad - kaapstad tips - kaapstad to do'swat te doen in Kaapstad – hospots kaapstad – city guide kaapstad – kaapstad tips

Kajakken tussen dolfijnen en zeehonden

..en misschien spot je zelfs een enkele walvis. Deze magische ervaring kun je haast niet overslaan in Kaapstad. Het liefst tijdens de zonsopgang of –ondergang.

Fotografeer de gekleurde surfhuisjes

Op het strand van Muizenberg tref je een reeks regenbooghuisjes aan die in combinatie met een strandmiddag de moeite waard zijn om op de foto te zetten. Een matching bikini- of kledingkeuze kan hier ook een mooie Insta-kiek opleveren.

Reizen

Leuke wijken in Kaapstad >>

Wandelen en winkelen in de Waterkant

Ook wel bekend als de roze wijk van Kaapstad. De Cape Quater winkelcentra in deze wijk hebben leuke lunchplekken en een aantal leuke winkeltjes.

Struinen door de Bo-Kaap wijk

Ofwel de meest kleurrijke wijk van Kaapstad en de Islamitische wijk van de stad. Uurtje over? Neem dan ook een kijkje in het Bo-Kaap museum. Klein maar fijn.

wat te doen in Kaapstad - activiteiten kaapstad - hospots kaapstad - restaurants kaapstad - cityguidekaapstad - kaapstad tips - kaapstad to do'sWat te doen in Kaapstad – activiteiten Kaapstad – Bo-Kaap wijk Kaapstad

Hotspots in Kaapstad >>

Cappuccino drinken bij Truth Coffee Roasting

Je vindt dit populaire koffie zaakje op de Buitenkant Street en geloof ons: hier wil je absoluut een bakkie drinken. De Guardian riep ze niet voor niets uit tot ‘the world’s coolest café’. 

Sundowners drinken bij The Bungalow

‘’Cotton and Ice. Sand and sequins. Beautiful, bronzed and a little bit blasphemous – it’s the Bungalow.’’ Overtuigd? Wacht maar tot je leest dat ze hier alleen al 13 soorten Chardonnay serveren, verse sushi maken en je uitzicht hebt op Lion’s Head of Camps Bay..

Sushi bij Willoughby’s

Over sushi gesproken; ons lievelingseten kun je ook bestellen bij Willoughby’s, in de V&A Waterfront. Mede door hun signature dish – de 5x5 reloaded – wordt deze zaak bestempeld als de beste sushi van Kaapstad.

11 x bizarre weetjes over Sushi >>

Eet een Gatsby

Een wat?! Inderdaad, vrijwel nergens wereldwijd zullen ze weten waar je het over hebt, maar in Kaapstad zijn de er dol op: een zacht broodje met slappe patat en een leger aan ingrediënten, waaronder steak en veel saus.

Wijnproeven in de Kaapse Wijnlanden

Girls Who Drink, deze slaan we natuurlijk niet over! Wijn drinken in de wijnvelden, misschien wel een van dé redenen om naar Kaapstad te gaan. Idealiter maak je hier een dagtour van, waarbij je minimaal één nacht in Stellenbosch of Franschhoek overnacht. Een paar van onze favorieten zijn Leopard’s Leap en Pierneef a la Motte in Franschhoek en Warwick en Dornier in Stellenbosch. Tag je ons in jullie romantische kiekjes?

Zoveel geweldige dingen, waar je (helaas) wel flink voor zult moeten sparen. Gelukkig is er nu één andere optie: een reis winnen naar Kaapstad. Het zou heel stom zijn als we jullie daar niet over zouden informeren, dus die info geven we jullie graag mee!

Wanneer plan jij een trip naar Kaapstad in?

 Gerelateerde artikelen

Logeren in Marrakech. Hotspots Marrakech. Tips Marrakech. Tips Marrakesh

CITYGUIDE MAGISCH MARRAKECH | 8 x HOTSPOTS, ETEN & SLAPEN!