D

DRY-JANUARY RECEPT: BLUEBERRY MANGO MOCKTAIL

Blueberry Mango Mocktail. Mocktails zijn cocktails zonder alcohol. Die kun je in principe dus de hele dag door drinken. Ideaal voor degene die alcohol even willen laten staan of voor zwangere vrouwen die wel graag mee willen proosten. Speciaal voor jullie heb ik je Blueberry Mango Mocktail voor jullie gemakt en getest!

Blauwe bessen en mango. Wat een fijne, tikkeltje zomerse, combinatie. Het is nu koud en winters maar dat maakt even niet uit. We mogen alvast  vooruitdromen, toch? De zomer komt niet alleen in de smaak van deze mocktail naar voren, maar ook in het gezellige uiterlijk. Deze Blueberry Mango mocktail ziet er dus niet alleen “om-op-te-drinken” uit, zo smaakt-ie ook!

Dat alcoholvrije drankjes ‘saai’ zijn, is gelukkig een weggestopte fabel. Eerst deed deze dranktrend veel wenkbrauwen opwerpen. Immers, de smaak van een fancy cosmopolitan is ook moeilijk te vergeten. Maar met de barmannen die hun aandacht steeds meer richten op mocktail-ambacht, behoort deze opgetrokken wenkbrauw steeds meer tot het verleden. Het wordt ook steeds gebruikelijker om wijn te laten staan en af en toe voor een alcoholvrije optie te gaan. Ook wordt het creatieve, non-alcoholische assortiment in horecagelegenheden steeds verder uitgebreid! Ook zij kunnen met deze blueberry mango mocktail hun inspiratie opdoen dus! Deze mocktail maak je in een handomdraai en geeft je even het gevoel dat je op een zomerse dag op een terrasje zit (ook al zit je met fluffy sokken en een badjas op de bank).

Wat heb je nodig voor de Blueberry Mango Mocktail

  • Handjevol balauwe bessen
  • Halve mango
  • Takje tijm
  • Ginger ale

Hoe maak je de Blueberry Mango Mocktail

Muddle een handjevol blauwe bessen met een klein beetje tijm in een shaker. Voeg hier nu de ginger ale aan toe en shake dit zachtjes. Schenk het drankje nu door een fijn zeefje in een glas. Op die manier blijven de grootste velletjes achter. Dit is puur voor het oog. Snijd de mango in reepjes en voeg deze toe aan het drankje. Muddle dit voorzichtig nog een keer, heel kort. Garneer je mocktailglas met een klein stukje mango, wat blauwe bessen en een takje tijm.

Op welk terras ga jij dit drankje drinken?

Krijg je geen genoeg van alcoholvrije pleasures? Klik lekker door voor nog een mocktailrecept!