I

INDONESISCH BRUNCHEN BIJ MAMA MAKAN!

Mama Makan Amsterdam. Sunday Brunch Amsterdam

Girls Who Magazine schoof aan voor een Balinese Sunday Brunch bij Mama Makan. En dan niet voor unlimited Bloody Mary’s en chicken waffles (hoewel daar NIETS mis mee is!), maar een totaal in eigen (Indonesisch) jasje gestoken brunch. En het leuke is: je kunt vanaf nu iedere week aanschuiven!

Maar eerst even iets over Mama Makan, het restaurant dat huist in Hyatt Regency op de Sarphatistraat. Wij Nederlanders zijn gek op de Indonesische keuken, en dus brengt Mama Makan een ode aan deze gedeelde liefde voor eten met traditionele gerechten in een moderne setting.

Schuif bij Mama Makan aan voor de smaken van ‘het Oosten’ in Amsterdam Oost. Niet alleen tijdens de zondagsbrunch staat de rijsttafel centraal op het menu. Ook in de avonduren wordt hier een verzameling aan Indonesische gerechten geserveerd.  Het o zo geliefde Sharing is caring is hier het motto. GadoGado, Ikan Goreng Sambal Matah, Rendang Daging en Nasi Goreng. Bij Mama Makan kan het allemaal.

10 x hotspots op Bali >

Mama Makan Amsterdam

En zo dus ook tijdens de Sunday Brunches, die in samenwerking met island babe Eve van welikebali.com succesvol tot stand zijn gekomen.

Het idee is het volgende: tijdens de brunch wordt een vast scala aan gerechtjes geserveerd. De kleine varianten komen in het midden van de tafel te staan om makkelijk te kunnen delen.

Alsof het nog niet genoeg is, kun je ook nog naar het centrale deel van de zaak lopen en in het DIY Gado Gado station, Soto station en dessert buffet je bord bijvullen.

Deze Aziatische streetfood gerechten wil je proberen >

De gerechten worden in zijn puurste vorm geserveerd en zijn, zoals wij dat van de Indonesiërs verwachten, allen hoog op smaak en mooi geserveerd.
Wij hadden deze keer helaas pech met het speenvarken en de spring chicken. Deze hadden tijdens de brunch onder de warmtelamp gestaan. Dus terwijl ze in het begin van de middag waarschijnlijk nog lekker mals waren, had de hitte het vlees een beetje doen uitdrogen. Kan natuurlijk gebeuren! En zoals gehoopt werd het gelijk intern opgepakt.

Naast een volle foodtafel tikt ook mama’s bar dorstlessend de klok rond. Van de eerste Javaanse koffie in de morgen tot een Botanische cocktail rond middernacht. De barmannen bevoorraden hun bar niet met enkel zelfgemaakte tincturen en infusies; ze delen de kennis achter de hun zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Leuk leuk!

Wat wij ook erg waarderen, is dat Mama Makan geld inzamelt voor de Sulawesi slachtoffers. Zondag 4 november heeft het team €152 opgehaald en ze zullen ze inzameling de rest van het jaar voortzetten!

Mama Makan Amsterdam. Sunday Brunch Amsterdam

Spinozastraat 61 | 1018 HJ | Amsterdam
Ontbijt | Ma t/m vr: 6.30 – 10.30 uur | Za & Zo: 7.00 uur 11.00 uur
All-day Dining | Ma tot zo: 12.00 – 22.30 uur
Bar | Ma tot zo: 9.00 uur 1.00 uur
+31 (0)20 554 1250
mamamakan@hyatt.com
Bekijk hier het Facebook-event!

 

 

CategoriesFijne Foodspots