EAT / Fijne Foodspots

AZIATISCHE STREETFOOD & COCKTAILS BIJ SHANGHAI BISTRO

Shanghai Bistro. Dim Sum. Azitatisch in Amsterdam. Aiatische restaurants Amsterdam. Streetfood Amsterdam. De Pijp. Vietnamees eten Amsterdam.

Verstopt achter de kleine, donkere zonnewering van het restaurant vind je Shanghai Bistro. Voor de kenners geen probleem om te vinden, maar als leek moet je toch even je best doen om deze bistro te spotten. Eenmaal binnen worden we direct verrast door de Aziatische invloeden met de daarbij horende geursensaties van kruiden en specerijen. Even wanen we ons in de hoofdstad van China. Welkom in Shanghai Bistro.

BierSpijs

Meegenomen naar het leukste tafeltje van de bistro hebben we uitzicht over zowel het restaurant als de keuken, waarin jonge koks hun skills tonen. Onze ogen glijden over de menukaart waarna we besluiten om ons te laten verrassen. Teveel lekkers om uit te kiezen. We spreken onze dieet wensen uit en combineren dit met een IPA speciaalbier. Eentje die volgens de gastvrouw perfect in smaak valt naast licht pikant eten.

6 x Vietnamese streetfood gerechten en waar je ze kunt verkrijgen!

Op het menu

Een ingeluid slokje verder komen we aan bij onze eerste gerecht. Shrimp Dumplings, onze persoonlijke favoriet en perfect bereidt, geserveerd in een klassieke stoommandje met bijpassende saus. Vervolgens wordt ons voorgeschotelt, de inmiddels bekende Edamame Beans. Niet geheel verrassend maar eentje die haast niet mag ontbreken in een Aziatische menu. Hierna worden we verrast met de Ginger & Sesame Glazed Chrispy Chicken. Enigszins aan de zoute kant maar smaakvol. De Grazy Good Black Bean Mussels volgen en krikt de zintuigen flink op. Wat een smaaksensatie. Absolute aanrader!

Shanghai Bistro. Dim Sum. Azitatisch in Amsterdam. Aiatische restaurants Amsterdam. Streetfood Amsterdam. De Pijp. Vietnamees eten Amsterdam. Edamame

Shanghai Bistro. Aziatsch eten. Restaurants Amsterdam Aziatische Streetfood. Crispy Chicken | Shanghai Bistro

De Sfeer

Terwijl een voldaan gevoel steeds dichterbij komt, leggen we onze stokjes neer en nemen we even de tijd om om ons heen te kijken. Rode wanden, kleurrijke posters en gedimd licht. We vergeten bijna dat we ons begeven in de Amsterdamse Pijp. Wat een gezellig plekje om de vrijdagavond voort te zetten. De muziek varieert van hiphop deuntjes tot R&B klassiekers. Hoe later het wordt, hoe harder deze door de speakers klinken. Het weekend is in zicht en dat vinden we maar wat fijn.

Shanghai Bistro. Aziatsch eten. Restaurants Amsterdam Aziatische Streetfood. Black Bean Mussels | Shanghai Bistro

Hier eet je de beste ramen van Amsterdam

Dan is de crispy pork belly met hoisin aan de beurt. They sure know how to prepare chicken! Opnieuw smikkelen we van de gefrituurde malse kip op een zacht Aziatisch broodje. Tot slot krijgen we softshell crab in hetzelfde jasje als de eerste crispy chicken, maar onder een andere naam. Een lekker gerecht die ons dorstig maakt naar nog meer IPA biertjes.

Shanghai BistroShanghai Bistro

En wie al die Aziatische goodness veroorzaakt? Dat is eigenaar Tim, een dijk van een chef die voorheen bij niet de minste zaken achter het fornuis stond, zoals bij restaurant Bord’eau. Alles is uiteraard huisgemaakt, en ook de cocktails die we proefden zijn er om voor terug te komen.

Kortom, Shaghai Bistro is een gezellige plek waar je terecht kunt voor zowel een snelle hap als een langere tafelavond met gedeelde gerechtjes en een fijn drankmenu!

Shanghai Bistro
Van Woustraat 110
1073 LS AMSTERDAM
020 – 235 8815

PIN IT

Shanghai Bistro. De nieuwe spot in Amsterdam waarbij je goed Oosters kan eten.Gerelateerde artikelen