EAT / EVENTS

MET DEZE 6 GEZONDE RECEPTEN KUN JE AANKOMEN OP SCHOOL OF WERK!

Wat was het een heerlijke zomer! We hebben veel geluncht op het terras of gepicknickt in het park. Maar september heeft zijn intrede gedaan en dat betekent voor de meeste mensen ook weer: terug naar school of weer aan het werk. Daarom geven we je 6 keer inspiratie voor lunches die je makkelijk mee kunt nemen!

Want niets zo erg als van die kleffe boterhammen die je vroeger (na drie weken) ergens onderuit je backpack viste op de middelbare school. Waar het brood al helemaal zacht geworden was en het beleg een beetje warm. Als het even kan is het daarom aan te raden de ingrediënten van je lunch zo lang mogelijk gescheiden te houden en om pas tijdens lunchtijd te gaan beleggen. Geen zin in boterhammen? Denk dan ook eens aan een salade of zelfs een super makkelijk soepje als lunch!

Venkelsalami met burrata, vijgen en balsamicoazijn

Dit broodje stond ooit op de kaart bij Hutspot en is thuis (en op je werk!) gelukkig net zo lekker.
Wat heb je nodig?

  • een bruine ciabatta
  • venkelsalami (dat haal je bij de betere (Italiaanse) slager)
  • burrata of mozarella
  • verse vijgen
  • balsamicoazijn

Houdt de burrata zo lang mogelijk gescheiden van de rest van het broodje om te zorgen dat het geheel niet zacht en zompig wordt. Snijd de vijgen in dunne plakjes of kleine stukjes. Besprenkel het geheel met balsamicoazijn.

Makreel, bietjes en limoenmayonaise

Wat heb je nodig?

  • een dikke snee zuurdesembrood
  • gerookte makreel
  • een voorgekookte bietje
  • twee eetlepels mayonaise
  • sap van een kwart limoen

Roer het limoensap door de mayonaise. Snijd het bietje in plakjes en beleggen maar!

Wat was het een heerlijke zomer! We hebben veel geluncht op het terras of gepicknickt in het park. Maar september heeft zijn intrede gedaan en dat betekent voor de meeste mensen ook weer: terug naar school of weer aan het werk. Daarom geven we je 6 keer inspiratie voor lunches die je makkelijk mee kunt nemen!Back to school recepten

Hummus met geroosterde wortels en kiemen

Kies voor extra veel kleur op je bord om van je lunch het hoogtepunt van je dag te maken!
Wat heb je nodig?

  • een volkoren boterham
  • kleine wortels (kies voor verschillende kleuren wortels zoals paars, oranje, geel)
  • hummus naar keuze zoals kurkuma of zoete pompoen (of maak je eigen hummus!)
  • kiemen naar keuze

Snijd de wortels door de helft en rooster ze met wat olie of honing een kwartiertje in de oven op 200 graden. Besmeer de boterham met een dikke laag hummus en voeg naar smaak de kiemen toe.

Dit zijn de leukste borrellocaties in Amsterdam!

Geroosterde zoete aardappel met chilipeper, courgette, hazelnoten, peer en spinazie

Wat heb je nodig?

  • 2 zoete aardappelen
  • een halve peer
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 1 courgette
  • 20 g hazelnoten
  • 50 g babyspinazie

Rooster de zoete aardappel met wat olijfolie, zout, peper en de fijngesneden chilipeper op 180 graden. Bak de hazelnoten in een pannetje op laag vuur tot ze een lichtbruine kleur krijgen. Blijf erbij, want de nootjes verbranden heel snel! Snijd de peer en courgette in kleine partjes en meng het geheel met de babyspinazie. Houd de noten apart tot vlak voor het eten dan blijven ze lekker knapperig.

Eventueel kun je nog een graansoort zoals bijvoorbeeld bulgur toevoegen om de salade wat meer vullend te maken.

Back to school recepten

Venkelsalade met bloedsinasappel, avocado, gebakken haloumi, edamame en amandelen

Met deze salade blijf je nog lekker even hangen in dat nazomergevoel door het frisse van de venkel en de bloedsinasappel.
Wat heb je nodig?

  • haloumi naar smaak (wij kunnen nooit genoeg kaas hebben)
  • een halve venkel
  • klein beetje balsamicoazijn
  • een halve bloedsinasappel
  • avocado
  • edamame boontjes (ook te koop in blikjes)
  • een handje amandelen

Bak de haloumi kort met een heel klein beetje olie in de pan tot hij aan alle kanten een mooi lichtbruin korstje heeft gekregen. Rooster de amandelen even kort in een pan op laag vuur zonder olie of boter. Blijf erbij want de nootjes verbranden snel! Maak de venkel ondertussen aan met wat balsamicoazijn. Snijd de bloedsinasappel in dunne plakjes. Zo is de smaak niet te overheersend in de salade. Snijd de avocado in kleine blikjes. Voeg alle ingrediënten nu samen. Voeg de amandelen pas toe vlak voor het serveren zodat ze lekker knapperig blijven!

Recept voor een superstart green drink!

Instant noedelsoep

Wat heb je nodig?

  • 35 g rijstvermicelli
  • 2 eetlepels geraspte gember
  • een handje koriander
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 eetlepel miso pasta
  • een handje gestoomde groentes zoals broccoli, sugarsnaps of kool
  • een handje rauw groentes zoals wortel, champignons of paksoi
  • een partje limoen

Laat de vermicelli even kort weken in water zodat ze zacht worden. Stop alle ingrediënten in een hittebestendige (weck)pot. Kook water op je lunchplek, haal de limoen uit de pot en overgiet de rest van de soep met het kokende water. Laat het vijf minuten afgesloten staan en knijp daarna de limoen uit in de soep.

Met welke recepten ga jij aan de slag, om jaloerse blikken op je werk of school aan te trekken?

 

PIN IT

Lekkere en gezonde repecten voor de lucnhbox om mee naar school of het werk te nemen



Gerelateerde artikelen

vegan restaurant amsterdam - veganistische restaurants amsterdam - vegan amsterdam - veganistisch eten amsterdam - uiteten in amsterdam

10 x DE LEKKERSTE VEGAN RESTAURANTS VOOR LUNCH EN DINER IN AMSTERDAM