DO / Dress Up

5 ITEMS DIE JOU DE ULTIEME 90’S LOOK GEVEN VOOR EEN FESTIVAL

Festival items. 90's item. Iedereen herinnert zich nog wel de vakanties van vroeger met papa en mama in Frankrijk, Italië of Spanje. Als je dan later terugkeek naar vakantiefoto’s vroeg je je vaak af wat je ouders dachten; die onflatteuze broek, gigantische sneakers, een mini zonnebril en het allerergste, dat heuptasje?! Die tijden dat we ons daarvoor schaamden voor deze items zijn long gone,want de jaren negentig hebben een absolute comeback gemaakt. Overal waar je kijkt zie je knappe modemeisjes lopen in de trends uit jouw jeugd. Dat kunnen wij ook hoor! Wij hebben de leukste 90s outfits oner elkaar gezet zodat jouw festival-outfit net zo on fleek is als die van Gigi Hadid, Kendall Jenner en eigenlijk alle It-girls.

Iedereen herinnert zich nog wel de vakanties van vroeger met papa en mama in Frankrijk, Italië of Spanje. Als je dan later terugkeek naar vakantiefoto’s vroeg je je vaak af wat je ouders dachten; die onflatteuze broek, gigantische sneakers, een mini zonnebril en het allerergste, dat heuptasje?!

Die tijden dat we ons daarvoor schaamden voor deze items zijn long gone,want de jaren negentig hebben een absolute comeback gemaakt. Overal waar je kijkt zie je knappe modemeisjes lopen in de trends uit jouw jeugd. Dat kunnen wij ook hoor! Wij hebben de leukste 90s outfits oner elkaar gezet zodat jouw festival-outfit net zo on fleek is als die van Gigi Hadid, Kendall Jenner en eigenlijk alle It-girls.

1. The Mom Jeans

De mom jeans is terug en sterker dan ooit. Eindeloze keren is deze broek belachelijk gemaakt om zijn hoge middel en wijde fit. Dit model werd alleen gedragen door ‘gestreste moeders met drie kinderen die van hot naar her rennen’. Velen vergaten dat de broek zeer geliefd was onder de supermodellen van de jaren negentig zoals Cindy Crawford en Naomi Cambell. Heel logisch eigenlijk, want deze broek is super flaterend! Anno 2018 zie je dit model dan ook veel terug met versieringen zoals bij de Sandro broek die coole vlammen heeft op de zijkant. Wij zijn stiekem ook een beetje fan van deze 90’s look..

Beeld via: Cosmogirl. 90’s look

‘Dit model werd alleen gedragen door gestreste moeders met drie kinderen die van hot naar her rennen..’

2. Ugly Dad Sneaker

De naam zegt het: een man, rond de veertig, petje op, zwart shirt met een lichtelijk bollend buikje, een vale slobberspijkerbroek en gigantische sneakers eronder. Door dit soort heren werden deze sneakers gedragen. Niet best. Toch was je vader eigenlijk best een vroeg stijl icoon met zijn monstrueuze gympen. Sinds afgelopen jaar is de ‘’Ugly Dad Sneaker’’ niet meer weg te denken in modeland. Merken als Balmain hebben het sneaker model onder de loep genomen en getransformeerd tot zijn huidige vorm met velen kleuren. En guess whay, jeoutfit is compleet als je schoenen een beetje mismatchen met de rest van je outfit.

Beeld via: CRfashionbook. 90’s look

De mode-industrie is een van de meest vervuilende ter wereld. Met deze stappen draag jij bij aan een bewustere levensstijl!

3. Heuptasjes

Heuptasjes waren vroeger eigenlijk alleen voor suffe toeristen met vissershoedjes, witte sokken en kaki shorts die rond sjokte van monument naar monument. But how the times have changed… Naast het feit dat het heuptasje nu rete hip is, is hij ook mega praktisch. Vooral voor festivals en strand bezoekjes. Voornamelijk sportieve en minimalistische heuptasjes in 1 kleur zijn heel populair, waarbij de rode variant van Gucci op dit moment toch wel de populairste is. Ook hoeven ze tegenwoordig niet alleen maar om de heupen, schuin over de borst is momenteel ook trendy. Waarom? Dat begrijpen wij ook nog niet helemaal.

Beel via: WhoWhatWear. 90’s look

Met deze 5 stappen creëer je de ultieme zomergarderobe 

4. Scrunchies

Je kent vast die befaamde uitspraak van Carrie Bradshaw wel over scrunchies.’No New Yorker in her right mind would ever wear a scrunchie’’. Waarmee ze iedereen met stijl bedoelde. Toch heeft de scrunchie een comeback gemaakt. Het is een perfecte optie om je saaie zwarte elastiek te bedekken of een rommelige knot te maken. Vooral op kleine sites zoals Atelier de Femmes vind je leuke scrunchies in allerlei prints.

Beeld via: TheCut. 90’s item

5. Snelle bril

Tja, de snelle bril a.k.a planga wordt vaak met de Matrix geassocieerd. Toch is de kleine zonnebril opeens overal. Van Louis Vuitton en Prada als bij Mango en Topshop. De bril moet zo klein zijn, zodat hij zo min mogelijk van je gezicht bedekt. Afhankelijk van de vorm van je gezicht kan je de volgende modellen proberen:

  • Cat-eye: bij smalle en hoekige gezichten
  • Rechthoekig: voor ronde en ovale gezichten
  • Rond en Ovaal: hartvormige en vierkante gezichten

Beeld via: Mojeh. 90’s item
Beeld omslagfoto via: Popular Everything

Voor ieder wat wils dus! Welke 90s look trek jij weer uit de kast voor je volgende hipster-festival?

Guest-editor: mode editor Jolie Emmen

 Gerelateerde artikelen